Wpis z mikrobloga

• 3
@badreligion66 ale jak najbardziej liczymy, bo to by była kompromitacja państwa jakby Nawrocki miał jednak potężną przewagę. Tak samo jakby jednak wygrał Trzaskowski. Nie może byc tak, ze głosy liczy się na pałę.
  • Odpowiedz
szkoda że czasu mało zostało na to liczenie bo ostateczne orzeczenie już zapowiedzieli za 5 dni

@darek-jg: termin jest instrukcyjny, btw to śmieszne że partia polityczna ma własny sąd
  • Odpowiedz
@szybki-bill1: no mieli większość to sobie wybrali sedziów a dzięki prezydentowi udało sie ich zaprzysiąc, faktycznie było to instrumentalne wykorzystanie prawa na swoją korzyśc ale to nic nowego akurat bo już od początku w latach 90-tych tak było wykorzystywane, sprawdź termin falandyzacja na wiki
  • Odpowiedz
@badreligion66: Oczywiście, że liczymy. Cieszę się, że strona pisowska dołącza do apelu aby glosy przeliczyc jeszcze raz.

Tam pisowcy więcej komisji przygotowaliście na korzysc Trzaskowskiego czy tylko 2 macie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na pewno na większej skali 1500 najbardziej podejrzanych statystycznie komisji też wyjdzie po równo "pomylek" w jedną i drugą stronę, zgodzicie się ze mną pisowcy chyba? ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@darek-jg: historia przejęcia sądów jest bardzo długa, to nie jest przecież tak, że mieli większość to sobie wybrali. Gersdorf w jaki sposób wywalili? A w jaki sposób duda wytarł o 1 w nocy podłogę konstytucją mianując 5 sędzìów do trybunału? a te 3 nowelizacje z 2015 i 2016?
Jak sobie pomyślę, że młodzi konfiarze teraz wybrali bandziora, czyli zaakceptowali to wszystko to mi opadają ręce
  • Odpowiedz
@szybki-bill1: jak widzisz obywatele jednak to uznali i pis nie odszedł ze sceny politycznej choć stracił sporo ze swojego poparcia no ale teraz znów koalicja rządząca traci i pis ma perspektywy nawet na wiekszośc konstytucyjną z konfą za dwa lata jak rząd nadal bedzie tak zniechęcał ludzi jak do tej pory
  • Odpowiedz
@badreligion66 rozwala mnie to że pisiory myślą że nam nie pasuje ta sytuacja tylko dla tego że większość jest przekręcona na korzyść Nawrockiego a nie dlatego że mój głos nie liczy się tak jak powinien
  • Odpowiedz