Wpis z mikrobloga

#gielda czym się zajmujecie na codzien? Pisze za 2 lata mature i chciałbym się dowiedzieć w jaka najlepsza dziedzinę iść żeby zbierać kapitał na xtb? Proszę pomozcie
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miji1000: ja pracuje za minimalną na przejściu granicznym. Po opłaceniu rachunków wraz z podstawowymi zakupami, zostaje mi 30k netto miesięcznie na inwestycje.
  • Odpowiedz
@miji1000: idz na kierowce zawodowego na międzynarodówce. Dogadaj się z pracodawcą na system pracy 16/1 (16 tyg w trasie i 1 tydzień w domu). Jak dobrze ogarniesz to o 15:30 już będziesz stał na parkingu zalogowany do xtb i p-----------ł swoją wypłatę. Bezdomność Ci nie grozi bo mieszkasz w kabinie. Zarobisz min. 8 koła netto.
Same plusy
  • Odpowiedz
@miji1000: Nie słuchaj go, najgłupsze co możesz zrobić to nie iść na studia.

Idź na studia, ale na jakieś konkretne, które są wymagające, a dzięki którym rozwiniesz się intelektualnie. Medycyna, może informatyka, zależy co Cię kreci.

Studia to też świetna okazja do poznania ludzi. Skorzystaj z Erasmusa jak będziesz miał okazję, zobaczysz jak żyje i studiuje się w innych rejonach świata i znowu - poznasz ludzi, otworzysz i przewietrzysz głowę,
  • Odpowiedz
@miji1000: Ja pracuje w korpo jako tester - niby spoko ale c--j wi co bedzie za kilka lat ( juz teraz zwalniaja na potege ).

Jestem w trakcie remontu mieszkania i powiem szczerze, ze jakbym byl mlody to bym sie wykonczeniowka zainteresowal bo aktualnie ceny to jakis kosmos;)
  • Odpowiedz
@miji1000: Najwazniejsze to isc na studia ale tylko do miasta wojewodzkiego. W sumie za granice jeszcze lepiej jesli ma sie kase. Jesli nie wiesz jaki kierunek to wybierz cos najbardziej interdyscyplinarnego, bedziesz miec szanse zrozumiec co cie interesuje. No i jak chcesz osiagnac jakis sukces to rob jakies side questy, czym ciekawsze portfolio tym wieksze szanse na ciekawa prace.
  • Odpowiedz
@miji1000: jak masz iść na byle jakie studia to wyjedź za granicę na 2 lata, zgromadź kapitał, nie pij, nie wydawaj na d------i, dużo czytaj (książek, nie wypocin wykopków), zobacz jak świat działa, a na na wybór studiów będziesz miał czas, najlepiej wybierze zaoczne i do pracy, do możliwie dużej firmy żeby zobaczyć jak funkcjonują organizacje z dużym kapitałem, chyba że pójdziesz na jakieś wymagający kierunek to wtedy dzienne. tak
  • Odpowiedz