Wpis z mikrobloga

Jak w pełni rozumiem niektóre argumenty hrówek, że błędy ortograficzne, niepełne dane itd, tak przyzwalanie się do CV bo jaśnie Pani nie reflektuje formatu czy ma za dużo stron do przeczytania to już szczyt bezczelności xD Bądź poważnym fachowcem i się baw w dobieranie odpowiedniej czcionki żeby księżna kulturoznawstwa cię doceniła xD

#pracbaza #hr #korposwiat
dupox - Jak w pełni rozumiem niektóre argumenty hrówek, że błędy ortograficzne, niepe...

źródło: temp_file1704525408792131342

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dupox co złego w opisaniu zakresu obowiązków i historii zawodowej? Przecież to jest esencja kandydata xDDD A jak jestem kodoklepcem lub innym pochodnym to co mam pisać odnośnie mierzalnych rezultatów? Że mój kod przyczynil się do zwiększenia przychodu firmy o 0,005%? xD przecież takie rzeczy powinni wspominac jacyś dyrektorzy lub ludzie od sprzedazy
  • Odpowiedz
Bądź poważnym fachowcem i się baw w dobieranie odpowiedniej czcionki żeby księżna kulturoznawstwa cię doceniła

@dupox: Kiedyś pojechałem 300km na rozmowę bo rekruterka powiedziała że "firma produkuje zbiorniki ciśnieniowe". Na miejscu okazało się że to januszex produkujący zawory kulowe.
A ja mam się martwić że moja czcionka/cv jest "niedopasowane" do ogłoszenia?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@interpenetrate ta, to wyobraź sobie że twój księgowy źle zaksięguje faktury bo "format faktury był źle dobrany" albo płacowa ci sprawdzi wypłatę na odwal bo lista płac była brzydka i dużo do liczenia.
  • Odpowiedz
@dupox: no to w sensie co. Jako że to głównie kobiety, zakrzywiają czasoprzestrzeń że są do tego stopnia istotne aby w to każdy uwierzył, przynajmniej tak funkcjonują by się ratować przed świadomością jaka jest rzeczywistość? Więc księżniczkują w biznesach? I ogólnie, dalej je tam trzymają? Czy doganiamy nieuniknione?

Czyli to firmyz potrzebują hrówek do czegoś a nie hrki firm żeby gdzieś pracować? Trzymają je mimo że żadnego dochodu bezpośredniego nie
  • Odpowiedz
@dupox: czemu nie mają wyboru? programiści na wygnaniu, nie napiszą algorytmu który by jakoś z jednej strony agregował napisany kod przez programistów w różnych projektach, to co umieją zrobić, to co wpiszą sobie że umieją, przy czym pracowali no wszystko ogólnie przecież to ustandaryzowane - i ktoś kto potrzebuje do zespołu kogoś szuka sobie w takiej bazie i łączą się bezpośrednio osoba-osoba a nie z jakimś pośrednikiem po środku? przecież
  • Odpowiedz
co złego w opisaniu zakresu obowiązków i historii zawodowej?

@BialyCrossaintXDDL: zależy od organizacji i stanowiska. są pozycje, gdzie się 'robi, żeby robić', są pozycje, gdzie patrzy się na rezultaty pracy.
Inna kwestia, że z mentalem kodoklepca, którego nic nie interesuje - dość szybko osiągniesz swoje maksimum i tam zostaniesz.
  • Odpowiedz