Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HardWax za kazdym razem gdy cos robie z blenderem to upewniam sie, że nie jest podlaczony do pradu. Wyjmuje wtyczke po prostu, za duzo filmikow w internetach widzialem z roznych wypadkow bhp by o tym nie myslec. Ten filmik wzmocni we mnie te zachowanie.
  • Odpowiedz
  • 95
@HardWax jak byłem dzieckiem babcia opowiedziała mi kilka historii ludzi co grzebali przy włączonych maszynach rolniczych.
Zawsze wszystko wyłączam i odłączam od zasilania zanim zacznę grzebać.
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: @volodia blender, mikser, koktajler, czy nawet wymiana wietrła w wietarce - jak najbardziej, uważanko i odłączanko. Ale gniazdko/włącznik? C--j k---a, po co wyłączać korki, lecę na żywca ( ͡° ʖ̯ ͡°) inb4 tak, ojciec elektryk nauczył mnie wielu rzeczy, i tak, raz czy dwa mnie popieściło, i tak, kilka razy zwarłem fazę z zerem i i tak musiałem do tych korków iść ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 3
@Krzyhuu ja tak kiedyś zrobiłem, nie był to najmądrzejszy moment mojego życia, blender na szczęście ma ostrza zaprojektowane żeby wypychać materiał na zewnątrz i po trzech uderzeniach w palca go wypchnął na zewnątrz, skończyło się na bolesnych nacięciach na palcu ale niezbyt głębokich
  • Odpowiedz