@jabol6000: Klasyk. Ktoś kupił babci jakiś najnowszy model Xiaomi na jakieś imieniny czy tam urodziny, przychodzisz ją nauczyć bo matka prosi, i pierwsze co słyszysz: żebym tylko wiedziała jak z tego dzwonić, SMSów to ja do nikogo nie piszę xD
@jabol6000: klasyka - aktualny to android nowy to iphone albo na odwrót - nie pamietam loginu i hasla do google/appleid - źle mi przegrales bo znikly mi wszystkie zdjecia wnuczka z whatsappa od adasia - aplikacja banku ma byc! Ale numeru klienta i hasla nie pamietam, infolinia banku rozlacza sie z powodu slyszenia kilku glosow - historia smsow sprzed 10 lat
@jabol6000: robisz wszystko jakims smart switchem, jest wszystko 1:1 tak jak bylo, wszystkie kontakty i nawet kolejnosc ikonek, a i tak zaraz telefon "no bo na starym bylo inaczej i na pewno cos zepsules bo ja mial*m"
@prawdziwek: Lol no nie, w iOS wystarczy, że się zalogujesz do iCloud i wszystko pobierze jak na starym urządzeniu, łącznie z ustawieniami, aktualną tapetą i ogólnie przeniesie 1:1 wszystko. To tylko androidowcy się chyba muszą tak p-------ć z tym przenoszeniem wszystkiego XD
Klasyk. Ktoś kupił babci jakiś najnowszy model Xiaomi na jakieś imieniny czy tam urodziny, przychodzisz ją nauczyć bo matka prosi, i pierwsze co słyszysz: żebym tylko wiedziała jak z tego dzwonić, SMSów to ja do nikogo nie piszę xD
@Lolenson1888: Problem tkwi trochę w tym, że rynek klasycznych telefonów lub telefonów dla seniorów praktycznie nie istnieje. Ciężko znaleźć coś co faktycznie się sprawdzi.
dlatego warto nie unosić się honorem tylko mówić „eee ja się na tym nie znam” ( ͡°͜ʖ͡°)
@saggitarius_a: O to to, moja odpowiedź na wszystkie tego typu elektroniczne pierdoły. Nie dotykam się rzeczy które użytkownik może sam spierdzielić. Zamontować szafkę, kran, wymienić jakiś zawór, zamontować gniazdko? A proszę bardzo. Ale nie dotykam się elektroniki.
@jabol6000: mój 82 letni dziadek ogarnia przeglądarke na tym poziomie że ma z 20 kart przypisany ( w tym wykop XD) i klika i po kolei, a potem jak chce cofnąć to wyłącza przeglądarkę i od nowa. I powiem wprost chyba od 3 lat nie chciał pomocy w sprawie komputera, wszystko mu działa i wszystko sobie radzi (ofc antywirus dnsy i adblocki i wszystko pozabezpieczane zeby czasem mu nic nie
@jabol6000 a ten rodzinny informatyk to taki pan Rafał co w urzędzie resetuje komputer pani Anetce, bo się zawiesił przez co urząd w dniu dzisiejszym był nieczynny
Mnie ostatnio w---w wziął, jak pojechałem do rodziców na kilka godzin (a jeżdżę raz na pół roku może) i jakaś ciotka zobaczyła, że jadę. Ledwo wszedłem do domu i już telefon, że ciotce telewizor przestał działać i żebym podjechał do niej na 5 minut. A ja, że takiego wała, nigdzie nie idę. Perełką jest, że ciotka ma syna i córkę, oboje informatycy. Ojciec obrażony, sam poszedł i wrócił po kilku godzinach jak
źródło: 1000009521
Pobierz- aktualny to android nowy to iphone albo na odwrót
- nie pamietam loginu i hasla do google/appleid
- źle mi przegrales bo znikly mi wszystkie zdjecia wnuczka z whatsappa od adasia
- aplikacja banku ma byc! Ale numeru klienta i hasla nie pamietam, infolinia banku rozlacza sie z powodu slyszenia kilku glosow
- historia smsow sprzed 10 lat
Babciu, ale po co babci Facebook? Żeby siedzieć na pisowskich grupach i kolportować propagandę TV Republika? W żadnym wypadku
źródło: temp_file5944933715171579345
Pobierz- zobacz dziadka telefon bo mu facebook nie działa
miał wyłączone wifi i dane komórkowe
3 dni później
@Lolenson1888: Problem tkwi trochę w tym, że rynek klasycznych telefonów lub telefonów dla seniorów praktycznie nie istnieje. Ciężko znaleźć coś co faktycznie się sprawdzi.
@saggitarius_a: O to to, moja odpowiedź na wszystkie tego typu elektroniczne pierdoły. Nie dotykam się rzeczy które użytkownik może sam spierdzielić. Zamontować szafkę, kran, wymienić jakiś zawór, zamontować gniazdko? A proszę bardzo. Ale nie dotykam się elektroniki.