Wpis z mikrobloga

@jabol6000: Klasyk. Ktoś kupił babci jakiś najnowszy model Xiaomi na jakieś imieniny czy tam urodziny, przychodzisz ją nauczyć bo matka prosi, i pierwsze co słyszysz: żebym tylko wiedziała jak z tego dzwonić, SMSów to ja do nikogo nie piszę xD
  • Odpowiedz
  • 83
@jabol6000 wnusiu a zalogujesz mnie na Facebooka na tym nowym telefonie? Tylko hasła zapomniałam majl? Ja żadnego majla nie zakładałam
  • Odpowiedz
@jabol6000: klasyka
- aktualny to android nowy to iphone albo na odwrót
- nie pamietam loginu i hasla do google/appleid
- źle mi przegrales bo znikly mi wszystkie zdjecia wnuczka z whatsappa od adasia
- aplikacja banku ma byc! Ale numeru klienta i hasla nie pamietam, infolinia banku rozlacza sie z powodu slyszenia kilku glosow
- historia smsow sprzed 10 lat
  • Odpowiedz
@jabol6000: za każdym razem obiecuję sobie, że to ostatni raz, historia sprzed miesiąca:

- zobacz dziadka telefon bo mu facebook nie działa
miał wyłączone wifi i dane komórkowe

3 dni później
  • Odpowiedz
@jabol6000: robisz wszystko jakims smart switchem, jest wszystko 1:1 tak jak bylo, wszystkie kontakty i nawet kolejnosc ikonek, a i tak zaraz telefon "no bo na starym bylo inaczej i na pewno cos zepsules bo ja mial*m"
  • Odpowiedz
@prawdziwek: Lol no nie, w iOS wystarczy, że się zalogujesz do iCloud i wszystko pobierze jak na starym urządzeniu, łącznie z ustawieniami, aktualną tapetą i ogólnie przeniesie 1:1 wszystko. To tylko androidowcy się chyba muszą tak p-------ć z tym przenoszeniem wszystkiego XD
  • Odpowiedz
Klasyk. Ktoś kupił babci jakiś najnowszy model Xiaomi na jakieś imieniny czy tam urodziny, przychodzisz ją nauczyć bo matka prosi, i pierwsze co słyszysz: żebym tylko wiedziała jak z tego dzwonić, SMSów to ja do nikogo nie piszę xD

@Lolenson1888: Problem tkwi trochę w tym, że rynek klasycznych telefonów lub telefonów dla seniorów praktycznie nie istnieje. Ciężko znaleźć coś co faktycznie się sprawdzi.
  • Odpowiedz
dlatego warto nie unosić się honorem tylko mówić „eee ja się na tym nie znam” ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@saggitarius_a: O to to, moja odpowiedź na wszystkie tego typu elektroniczne pierdoły. Nie dotykam się rzeczy które użytkownik może sam spierdzielić. Zamontować szafkę, kran, wymienić jakiś zawór, zamontować gniazdko? A proszę bardzo. Ale nie dotykam się elektroniki.
  • Odpowiedz
@jabol6000: mój 82 letni dziadek ogarnia przeglądarke na tym poziomie że ma z 20 kart przypisany ( w tym wykop XD) i klika i po kolei, a potem jak chce cofnąć to wyłącza przeglądarkę i od nowa. I powiem wprost chyba od 3 lat nie chciał pomocy w sprawie komputera, wszystko mu działa i wszystko sobie radzi (ofc antywirus dnsy i adblocki i wszystko pozabezpieczane zeby czasem mu nic nie
  • Odpowiedz
Mnie ostatnio w---w wziął, jak pojechałem do rodziców na kilka godzin (a jeżdżę raz na pół roku może) i jakaś ciotka zobaczyła, że jadę. Ledwo wszedłem do domu i już telefon, że ciotce telewizor przestał działać i żebym podjechał do niej na 5 minut. A ja, że takiego wała, nigdzie nie idę. Perełką jest, że ciotka ma syna i córkę, oboje informatycy. Ojciec obrażony, sam poszedł i wrócił po kilku godzinach jak
  • Odpowiedz