Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: tworzenie par nigdy nie było naturalne, naturalne jest, że najlepsze samce przekazują swoje gany nastu samicom
Łączenie się w pary to wymysł neolitycznych rolników by ułatwić przekazywanie majątku
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak jak alt-rightu unikam jak ognia, tak uważam, że tutaj to dobrze tłumaczy. Przez lata "panowała" monogamia jako coś naturalnego w społeczeństwie. Dzięki temu mniej atrakcyjni faceci mogli znaleźć sobie partnerkę i założyć rodzinę - kolejną wysoko cenioną wartość w społeczeństwie. Było to spajane przez tradycję i religię. Z upadkiem tych wartości, wzroście egoizmu i hedonizmu ludzie są mniej przywiązani do związków, ale też tworzą się inne zjawiska na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 7
nieustraszony-narrator-94:
No to niech kobiety dają tym najlepszym samcom i niech im rodzą dzieci, ale pod jednym warunkiem, z mojej zarobionej kasy ani grosz nie zostanie przekazany, żeby utrzymywać tę patologię. 100% mojej wypracowanej kady ma trafiać do mnie lub jakiś % ewentualnie na wojsko. Niech się te chady martwią o utrzymanie swoich charemów, a jak ich nie stać to niech umierają z głodu.

I nie piszcie mi o argumentach, że kiedyś
  • Odpowiedz
tworzenie par nigdy nie było naturalne, naturalne jest, że najlepsze samce przekazują swoje gany nastu samicom

@Brutus66: To jest nieprawda. Wyraźne tendencje monogamiczne przejawiał już homo erectus. Ludzie w społeczeństwach zbieracko-łowieckich łączyli się w pary, ponieważ człowiek wyjątkowo długo dorasta, co jest spowodowane nabyciem dużego i skomplikowanego mózgu. Dlatego dziecko potrzebowało długotrwałej opieki obojga rodziców. Poza tym dostęp do samicy dla samców był konieczny aby chcieli oni współpracować podczas polowań.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zwinny-patriota-46: .

tworzenie par nigdy nie było naturalne

W naturze monogamia jest naturalna. Pingwiny, łabędzie, koniki morskie itp.
  • Odpowiedz