Aktywne Wpisy
CopyM +481
Chodzą słuchy, że ten chłopak na którego sikano, to właśnie kuzyn Borysa - gdzie ten wyćpany szczurek mówił, że oni tam se siedzieli i wyzywali mu kuzyna.
No no, jak się okaże, że oni pół nocy darli ryj, że znowu złapią mu kuzyna i zrobią mu powtórkę lub gorzej i on wyszedł tam z tego powodu do nich, to powinien dostać dodatkowy medal. Pierwszy byłby za to co zrobił, drugi dlaczego.
#
No no, jak się okaże, że oni pół nocy darli ryj, że znowu złapią mu kuzyna i zrobią mu powtórkę lub gorzej i on wyszedł tam z tego powodu do nich, to powinien dostać dodatkowy medal. Pierwszy byłby za to co zrobił, drugi dlaczego.
#

Rad-X +68

Buło naturalne bo do 1930 nie mieliśmy antybiotyków.
Łączenie się w pary to wymysł neolitycznych rolników by ułatwić przekazywanie majątku
No to niech kobiety dają tym najlepszym samcom i niech im rodzą dzieci, ale pod jednym warunkiem, z mojej zarobionej kasy ani grosz nie zostanie przekazany, żeby utrzymywać tę patologię. 100% mojej wypracowanej kady ma trafiać do mnie lub jakiś % ewentualnie na wojsko. Niech się te chady martwią o utrzymanie swoich charemów, a jak ich nie stać to niech umierają z głodu.
I nie piszcie mi o argumentach, że kiedyś
@Brutus66: To jest nieprawda. Wyraźne tendencje monogamiczne przejawiał już homo erectus. Ludzie w społeczeństwach zbieracko-łowieckich łączyli się w pary, ponieważ człowiek wyjątkowo długo dorasta, co jest spowodowane nabyciem dużego i skomplikowanego mózgu. Dlatego dziecko potrzebowało długotrwałej opieki obojga rodziców. Poza tym dostęp do samicy dla samców był konieczny aby chcieli oni współpracować podczas polowań.
Na razie po 10 latach razem nie.
@H_Moody: monogamia jest naturalna. czlowieka ksztaluje oprocz ewolucji jeszcze kultura, ktora jest narzedziem ewolucyjnym.
W naturze monogamia jest naturalna. Pingwiny, łabędzie, koniki morskie itp.