Wpis z mikrobloga

Tak się ostatnio zastanawiałem, myślicie, że wielu youtuberów używa botów do komentarzy, nawet jak mają 100k+ subów? wiele razy te komentarze czyta się jak reklamę proszków do prania, myślałem że to przez to by po prostu dostać serduszko od youtubera bo youtuberzy lubią jak ludzie walą do nich.

#youtube #pytanie #przemyslenia
UczesanyPedryl - Tak się ostatnio zastanawiałem, myślicie, że wielu youtuberów używa ...

źródło: 1000028165

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UczesanyPedryl: wszyscy już botują, tacy co mają po 100k i tacy co mają milion. Nie każdy robi to umyślnie, bo jego film może po prostu „spodobać się” botom, ale spokojnie można uwierzyć w szacunki, że około połowa ruchu na YT to działalność botów. Powoli dzieje się to także w swerze filmów, generowanych i wrzucanych całkowicie przez AI, bez ingerencji człowieka.
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: wątpię, bo kiedy ostatnio oglądałeś telewizję? To jest gorsze niż youtube i wykop z reklamami xD. Raczej ludzkość zejdzie na takie przestrzenie internetu, które będzie ciężej botować. Za treści generowane przez ludzi trzeba będzie zwyczajnie zapłacić. Jak widać idea darmowego internetu już dawno się skończyła.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl a to nie tak, że im więcej aktywności pod filmem tym więcej hajsu i film wyżej w wyszukiwaniu? To chyba nie chodzi o takie zwykłe lubienie fejmu, tylko o $$$. Tak kiedyś słyszałam.
  • Odpowiedz