Wpis z mikrobloga

Jakie miasto najlepsze przy zarobkach 10-11k netto?
Wrocław, Poznań, Opole, Gorzów Wlkp? Tylko te miasta wchodzą w grę :( (Korpo)
Chodzi o stałą przeprowadzkę. Z jednej strony nie lubię przepychu i dużych miast ale w mniejszych brakuje mi atrakcji i jakiś wydarzeń.
Myślę nad Wrocławiem, jak żyje się tam na obrzeżach? Są duże korki podczas dojazdów do pracy?
Priorytetem jest dla mnie: dużo zieleni, ładne miasto, ciekawe wydarzenia/imprezy, ceny mieszkań (wynajem, w przyszłości kupno) i może ścieżki rowerowe, jakieś jeziora blisko…

#programista15k
#przeprowadzka #wroclaw #warszawa #opole #gorzow
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Poznań

@Hubi0oo: straszna wiocha po środku niczego, słabo skomunikowana, i ceny z kosmosu. niestety z tego względu znajomi z Poznania już strasznie długo czekają aż ich odwiedzę, bo się odechciewa
  • Odpowiedz
@Hubi0oo: Z tych miast wybrałbym Wrocław, pamiętaj też, że w Polsce nie ma dużych miast i Wrocław to dalej małe miasteczko. A Poznań jakoś nigdy mi nie podszedł, dodatkowo jak ktoś już wspomniał, wyspa cywilizacji pośrodku niczego. Z Wrocławia sobie łatwiej dojedziesz na Śląsk czy do Czech na weekend w ładne miejsce.
  • Odpowiedz
@villager: którymi i po co ci tak w ogóle ta komunikacja z innymi miastami wojewódzkimi? O ile nic nie mylę to: A2 do Warszawy, Łodzi, S3 przeskok na Szecin, Gorzów, Zielona Góra, S5 na Wrocław, dalej A4 na Opole, Katowice, Kraków, S5 do Bydgoszczy, Gdańska... Gdzie jeszcze chcesz jechać? Do Kielc?
  • Odpowiedz
@WyjmijKija: ~3h warszawa, ~4h katowice, ~6h rzeszów, ~5h kraków. pomiędzy większością wojewódzkich teraz 3h to max, z takiej wycieczki do poznania robi się wyprawa kosmiczna. a to liczby bez korka żadnego
  • Odpowiedz
@Hubi0oo: pogadaj z kimś z Wrocławia żeby ci doradził żebyś sie nie wpieprzył w dzielnicę, niedostosowaną do twojego stylu życia. no i prawdopodobnie chcesz coś wynająć, to zazwyczaj przed upływem roku się nie uwolnisz od umowy...
  • Odpowiedz