Aktywne Wpisy

splinter96 +150
TreΕΔ przeznaczona dla osΓ³b powyΕΌej 18 roku ΕΌycia...

Basti91 +12
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (β―οΈ΅β°,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (β―οΈ΅β°,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

"Solar z XI Radiozlotu Klubu SP9PKS w MikoΕowie
W dniu 15.06.2025 roku odbΔdzie siΔ XI - RADIOZLOT Klubu SP9PKS. PoczΔ tek imprezy to godzina 12.00. PrΓ³cz dobrej zabawy dla przybywajΔ cych goΕci, zapewniamy sporo atrakcji dla najmΕodszych uczestnikΓ³w Radiozlotu.
Jednym z nich bΔdzie start balonu solarnego, ktΓ³ry budzi zachwyt nad siΕami natury, a to juΕΌ o 12.30 czasu lokalnego, termin rezerwowy to godzina 14.00.
Dwa lata temu wykonaΕem podobny balon i po wypuszczeniu wzniΓ³sΕ siΔ na wysokoΕΔ ok 16 km, jednak zabraΕ ze sobΔ wyΕΔ cznie telemetriΔ. Tym razem telemetria teΕΌ bΔdzie, jednak dokΕadam spadochron (ktΓ³rego wΓ³wczas nie byΕo), zatem wysokoΕΔ raczej bΔdzie niΕΌsza, a jeΕΌeli bΔdzie moc to doΕΔ czymy moduΕ z SSTV.
zatem ustawienia
Telemetria
APRS na czΔstotliwoΕci 432,500 MHz.
RTTY na czΔstotliwoΕci 437,600 MHz. w ustawieniach:
Shift 540
baud 100
7-bit
2-stop bit
RTTY nadawany bΔdzie co 40s zaΕ APRS co trzeci sygnaΕ, zatem co ok. 2 minuty.
Opcjonalny SSTV bΔdzie na czΔstotliwoΕci 144,500 MHzi zawieraΔ bΔdzie jeden obrazek podzielony na 9 kawaΕkΓ³w nadawanych w modzie PD90.
MiΕej zabawy - Mirek SP9MF i czΕonkowie Klubu SP9PKS