Aktywne Wpisy

CheekiBreekiBandito +387
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz
AidsFiesta +410
Jestem na robocie właśnie u klientów, i jest taka fajna 18 letnia niunia, trochę ją tam podrywałem, ale chyba nie jest zainteresowana. Właśnie sobie walę kloca u nich na kiblu a w łazience mają cały kaloryfer suszących się majeteczek i staniczków. Kusi jak diabli ale trzymam się już 3 tyg bez keksu i 2 tyg no fap więc szkoda passy. No i nie chciałbym sam przed sobą robić creepa z siebie. Niuchnę

Niestety na magistra automatyki i robotyki po informatyce nie ma szans, a na innych studiach inzynierskich to jeszcze mniej warunkow informatyka spelnia.
@Liryczne_MMA: Wlasnie zupelnie inna uczelnia, bo ja jestem na uniwersytecie i z inz to tylko informatyka i ochrona srodowiska. A elektronika to polibuda.
@Liryczne_MMA: Przeciez podyplomowki z nauk scislych nic nie daja, ani tytulu ani mozliwosci ubieganie sie o jakies uprawnienia. Doslownie nic. Po drugie nie ma podyplomowki z elektroniki. Po tzecie podyplomowka rok, mgr 1.5.
@DolaczylDzisiaj: Nie rób sobie tego, nawet jeśli się dostaniesz to zrobisz sobie tylko krzywdę.
By czlowiek wiedzial to by wybral cokolwiek innego inzynieryjnego - do pracy jako progrmaista/admin mozna sie dostac po doslownie wszystkim, ale z Informatyki to prawie nigdzie.
Najlepszym wyborem po Informatye to obecnie zrobienie szkolenia pedgogicznego zeby uczyc dzieci w szkole.
Nie wiem czy studiowałeś wcześniej dwa kierunki, osobno informatykę i ochronę środowiska, czy był to kierunek łączony. Jeśli to drugie, to moim zdaniem raczej brawurowa kombinacja i dobrze nie wróży.
@groman43: Bez przesady, po pierwsze to wiedza z fizyki z liceum, a po drugie na informatyce tez mamy podstawy elektroniki, systemy wbudowane, podstawy miernictwa, urzadzenia techniki cyfrowej, architekture komputerow.
Robilismy m.in. takie cwiczenia na laboratorium z elektroniki, jeszcze byly diody (kilka roznych) do tego. Przedmiot prowadzil gosc z politecniki, wiec watpie ze byly jakies duze roznice.
Moim zdaniem absolutnie nie masz żadnych kompetencji, żeby studiować elektronikę, bo skoro "jeszcze były diody do tego", to ciśnie mi się na usta pytanie, czy były tranzystory (BJT, FETy), op-amy, komparatory. Nie musisz odpowiadać, bo chyba odpowiedź znam.
Zrobisz co chcesz. Nie wydaje mi się jednak, że to cokolwiek zmieni, ponieważ
@groman43: Zgadza sie, znasz.
źródło: obraz
PobierzA po drugie, rynek pracy w ele wściekle goni ten w IT, kwestia 3 lat i
@DolaczylDzisiaj @groman43 Z tego co widzę to stety/niestety sporo studentów informatyki za bardzo nie ogarnia typowo, nazwijmy