Wpis z mikrobloga

@pamareum: Stara sztuczka Matexi. Zawsze na starcie dają zawyżone ceny, łapią tych dla których wyższa cena to nawet lepiej "bo prestiż". Potem jak sprzedaż się zmniejsza to zrzucają 15-25%. Mogą sobie na to pozwolić bo mają niezłą sytuację finansową
  • Odpowiedz
  • 21
@pamareum @ShpxLbh @Ciasteczkowe-tiramisu @kubson93 przecież od początku było wiadomo, że jak wymuszą podawanie cen, to i tak nic nie będzie wiadomo.

Bo podadzą cenę z kosmosu i dopiero potem dowiesz się czy dostaniesz rabat 10%, 20% czy 30%.

Oni wiedzą, klienci wiedzą, wszyscy wiedzą. To tak jakby przy każdym mieszkaniu napisać 1 mln zł
  • Odpowiedz
@mk321: No tak, ale przyjdzie moment pojawienia się pierwszego "łamistrajka" który poda realną cene, sprzedaż mu skoczy 25% (bo w portalach przy segregowaniu po cenie będzie na pierwszym miejscu) to i inni będą musieli tak robić.
  • Odpowiedz
@pamareum: mówiłem o tym od razu, że tak będą walczyć z systemem. Na stronie g---o cena nie do zaakceptowania, a taka do ugadania dopiero w salonie - czyli wszystko po staremu.

Tu przykład: https://wykop.pl/wpis/81261099/ciekaw-jestem-czy-to-nie-przygotowania-do-robienia
@Jasak +3
Ciekaw jestem czy to nie przygotowania do robienia sobie jaj z ludzi w dalszym ciągu przez deweloperuchów.
Mamy tutaj prestiżową inwestycję Port Praski w Warszawie, prawdopodobnie lepiej pasująca nazwa to Zalew Praski bo tereny na których te blokowiska stawiają wyglądają na zalewowe. Nawet sprawdziłem na hydroportalu i są oznaczone
  • Odpowiedz