Wpis z mikrobloga

@wiktor-wkpl bo większość nie tyle głosowała za Nawrockim, co przeciw Trzaskowskiemu, jak zapytasz konfiarzy to oni wiedzą i nie zaprzeczają, że z Batyra taki ananas, ale Trzaskowski dla nich gorszy, bo lewak.
  • Odpowiedz
@wiktor-wkpl oni w ogóle to potrafią w procenty? Czy to to wiedza tajemna dla polityków i dziennikarzy?
Oni rozumieją że głosowało nawet nie połowa polskiego społeczeństwa?
  • Odpowiedz
bo większość nie tyle głosowała za Nawrockim, co przeciw Trzaskowskiemu,

@galicjanin: nie było takiej opcji na karcie do głosowania a mówienie tego to literalnie to samo co twierdzenie, że jest więcej niż dwie płcie u ludzi.
  • Odpowiedz
@GoogleFuchsiaZgubilemHaslo: Ale co mnie obchodzi, że ktoś suterena i kibola definiuje jako „mniejsze zło”. To znaczy, że moralnie jest osobą przegraną. Żeby nie powiedzieć gorzej ¯\(ツ)/¯
Głosowali? Głosowali. Nie ma absolutnie żadnego usprawiedliwienia dla tej patologii. Absolutnie żadnego. Ich odpowiedzialność. I będę im to przypominać na każdym kroku.
  • Odpowiedz
@Sin-: no i kolejne błedy w myśleniu.
Mniejsze zło to dla jednych jest trzaskowski a dla innych nawrocki. Różnia to 375k głosów czyli tak naprawde 187,5k ludzi ( 1 głos przeniosony na kandydata zmniejsza różnice o 2)

Nie ma absolutnie żadnego usprawiedliwienia dla tej patologii. Absolutnie żadnego.

Oczywiście że jest i jest ich mnóstwo.
  • Odpowiedz
@GoogleFuchsiaZgubilemHaslo: Nie mój drogi. Nie będzie jak przy Dudzie. Widziały gały co brały - jak to starsi mówią. Konfederacja pochwaliła się, że to dzięki nim rządzi Nawrocki. Wyborcy zadowoleni także teraz odpowiedzialność leci na konto tych którzy głosowali. Nie wyłgacie się od tego :)
  • Odpowiedz
Głosowali na Nawrockiego? Głosowali. To teraz odpowiedzialność ląduje na ich konto. Nie ma, że nie wiedzieli albo się pomylili jak z Dudą.

@Sin-: wtedy była akcja #mimowszystkoduda czyli tak samo jak teraz - dobrze wiedzieli w co pchają ten kraj. No i jak żaden kandydat im się nie podobał to mogli wybrać trzecią opcję czyli nie iść na wybory
  • Odpowiedz
@Sin-: @Ilirian

Ale wy macie z-----ą logike. Gdyby każdy któremu się nie podoba kandydat nie poszedł na wybory, to po co druga tura? Mam wrażenie że wogóle nie czaicie o czym ja mówie. Zastranówcie się ile % ludzi od Mentzena poszło na Trzaskowskiego, mimo że TO NIE BYŁ ICH KANDYDAT.

W sumie mnie nie dziwi że nasze społeczeństwo jest jakie jest, skoro średnio wszyscy są takimi "tuzami intelektu" jak
  • Odpowiedz