Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 40
@pal95: zapraszam prawicowców do podania przykładowy państw europejskich, w których conajmniej 15 lat z rzędu rządzi lewica, a które zaliczyły podobny upadek jak którykolwiek z powyższych panstw
  • Odpowiedz
@pal95: z Polską będzie to samo. 8 lat PiSu solidnie zachwiało fundamentami gospodarki, ludzie są biedniejsi niż przed objęciem przez nich władzy, uporczywa inflacja, kosmiczne ceny nieruchomości. Będą rządzić z Konfą przez najbliższe 3-4 kadencje, po tym czasie Polska stoczy się do poziomu gówna a cały rozwój gospodarczy od 89 zostanie zniwelowany.
  • Odpowiedz
  • 54
a potem u Erdogana nastąpiła zapaść gospodarcza i cały świat śmiał się z ich metod radzenia sobie z nią poprzez zwiększanie inflacji
  • Odpowiedz
  • 463
@Kolegiusz: tak tak wiemy, Szwecji już nie ma. poza problemem z imigracją to potrafisz wymienić jakieś inne wady tego kraju? mają duży wzrost gospodarczy i polacy dalej chętnie tam imigrują, a z takiego UK juz częściej wracają (sam wrocilem)
  • Odpowiedz
@pal95 wynienilem 9 procent bezrobocia i jest to jedno z większych w uni. Dla ciebie norma a dla Szweda sytuacja nowa. Do Szwecji Polak tak sobie nie pojedzie bo bez języka to może zasilić co najwyżej DPS szwedzki. Masz stare info. To Szwedzi migrują do Norwegii.
  • Odpowiedz
  • 39
@Kolegiusz: chodzi mi tylko o korelację, że generalnie panstwa europejskie w których po 20 lat bez przerwy rządzi prawica radzą sobie kiepsko, zgodzisz się z tym?
  • Odpowiedz
  • 11
@pal95: tylko, że PiS kradnie, ale robił też rzeczy. PO nie kradnie, ale nic nie robi. Za to swoich wkłada gdzie się da.
  • Odpowiedz
Za to swoich wkłada gdzie się da.

@N331: No już bardziej niż PiS wkładał swoich, to się już nie da. Ciotka mojej żony została w 2017 roku dyrektorką departamentu w Ministerstwie Rozwoju, bo uczęszczała z wiceministrem na jedno kółko różańcowe. Wcześniej przez 20 lat była księgową w hurtowni spożywczej. Swoją drogą to jest ciekawe, jak wszyscy myślą że PiS tak dużo zrobił. Poza kanałem przez mierzeję i postawieniem ławek niepodległościowych
  • Odpowiedz