Trzeci raz lecimy na wakacje do Egiptu z Coral Travel i trzeci raz godziny wylotu są przesuwane na mniej korzystne. Czy jest to standardowa procedura? Czy spotkaliście się z czymś podobnym? Jak to jest u Was?
@gd_troll_dalur: Hah - w punkt! Nie chcę wyjść na foliarza, ale wydaje mi się, że może istnieć jakaś zmowa między hotelami, a przewoźnikiem... Nigdy się nie trafiło, abyśmy wylecili w bardziej komfortowych godzinach - zawsze jest zmiana na gorsze ( ͡°͜ʖ͡°)
@Hanslik: dogodne godziny mają cię zachęcić do podjęcia decyzji o wykupieniu wycieczki. A potem cyk zmiana na te rzeczywiste i już nie jest tak kolorowo. Moim zdaniem celowo tak robią.
@v-tec: Mam podobne myśli na ten temat - zwykła podpucha, a wytłumaczą się tym, że pierwszy dzień jest zawsze na przelot, ale gdyby napisali, że wylot na wakacje o 23, a powrót o 1 w nocy to wszyscy by unikali takich ofert. Ostatnio zgłoszenia do UOKiK stają się modne - może i w tej sytuacji warto napomknąć o możliwej zmowie... Nie chce mi się wierzyć, że trzy razy pod rząd
@Hanslik: Ostatnio są za dnia rozbłyski słoneczne. Dużo samolotów przesuwają na nocne godziny. Możliwe, że nie chcą was nadmiernie napromieniować. I tak zawsze dostajecie jakąś dawkę, jak wylatujecie na wysokość powyżej kilku kilometrów.
@Derasot: Linie lotnicze to duzi gracze, a ciągłe odrzucanie reklamacji to element strategii. Ja kiedyś złożyłem sprawę do ODR w związku wykluczeniem mnie, jako osoby niepełnosprawnej z lotu przez WizzAir, to nawet się do tego nie ustosunkowali. R*chanie Polaków po całości. Ciekawe czy w takich Niemczech jest podobnie
#wakacje #lotnictwo #egipt
@ejshuud EnterAir, Katowice 18/06