Wpis z mikrobloga

• 45
@filippo-maldini: Według mnie, pewność siebie wynika z tego jak cię ludzie traktują, a to jak cię traktują to wynika w dużej mierze z wyglądu. Sam zachowuje się skrajnie różnie, w zależności czy zostanę zaakceptowany czy nie
  • Odpowiedz
@Little_Makak: Ja w kosmicznej loterii wygrałem ładną morde, niektórzy uważają że bardzo ładną, i skala niesprawiedliwości w percepcji mojej osoby (na moją korzyść) jest czasami porażająca. Naprawde jakbym napisał jak to jest to ludzie by mi w wiele rzeczy nie uwierzyli.

A najlepsze jest to, że nie tylko kobiety faworyzują ładnych facetów. Mega często to właśnie faceci faworyzują ich jeszcze bardziej.
  • Odpowiedz
  • 0
@In_thrust_we_trust: @GregPelka Wygląd to wszystko, rodzice tylko mogliby nauczyć dziecko sprawnie radzić sobie z odrzuceniem. Pozycja społeczna wśród dzieci i nastolatków jest bardziej organiczna. Pamiętam brzydkich autystyków, którzy próbowali imponować materią, byli pośmiewiskiem ale też pamiętam ładnych i inteligentnych, z zamożnych rodzin, którzy zawsze miel nowe ubrania i opowieści z podróży. Byli podziwiani za wszystko co zrobili.
  • Odpowiedz
@Little_Makak: No to mniej więcej wtedy kiedy ja zauważyłem że jestem lepiej traktowany.

Bardzo mi przykro że ludzie tacy są, nawet jako beneficjent takiego systemu wolałbym z całego serca, żeby było po prostu normalniej. Ludzie są totalnie z-----i, a social media jeszcze to z------e potęguje.
  • Odpowiedz
Pamiętam brzydkich autystyków, którzy próbowali imponować materią, byli pośmiewiskiem

@Little_Makak: No to przecież się zgadza z tym co napisałem. Autyzm nie pozwalał im zająć odpowiednio wysokiej pozycji społecznej.
  • Odpowiedz
  • 0
@GregPelka: Pozycja społeczna w życiu a szkole to dwie różne rzeczy.

Pozycja społeczna wśród dzieci i nastolatków jest bardziej organiczna

Pozycja jest ustalana w kilka sekund na podstawie prymitywnych czynników. Czy podobasz się i wzbudzasz szacunek.

Pozycja społeczna w życiu

To czy twoja rodzina ma np: znajomości
  • Odpowiedz