Wpis z mikrobloga

@wykopowy_brukselek to bedzie problem calego swiata. Przeciez wystarczy juz dzisiaj zwolnic nawet 5% ludzi w korpo w Polsce i mamy potezny kryzys. I pojawia sie pytanie, gdzie Ci wszyscy znajda prace, skoro inni tez beda zastepowani i coraz wiecej ludzi bedzie na rynku.

Ktos powie - ok, to niech sie wezma za budowlanke.

Ja odpowiadam: nawet jesli ktos sie przebranzowi na uslugi budowlane, to kto mu bedzie dawac zlecenia na remonty,
  • Odpowiedz
@Volantie ale o tym tam właśnie mówią. 50 proc entry level stanowisk odpadnie spowoduje wzrost bezrobocia globalnie na 20 proc. Nie wszyscy się przekwalifikują na fizyczną pracę. I to może nie będzie za rok czy dwa. Ale za 10 czy 20? Pewno tak.
  • Odpowiedz
@Arkass:
Zademonstruj.
masz dostęp do copilota, kursora, czy publicznie dostępnych czatów, agentów w chmurze też. Zrób mi na jutro jakiegoś cruda co pozwoli jakiejś średniej firemce zarzadzać/planować i monitorować zamówienia i logistykę. Takie rzeczy robia/robili u nas juniorzy. Problem do bólu schematyczny. Nie gotowe i wygrzane rozwiazanko, zwykły poc, co pokaże komuś jak aplikacja może mu pomóc w realizacji jakiejś prostej potrzeby biznesowej.

Zademonstrujesz?
fukinloner - @Arkass: 
Zademonstruj.
masz dostęp do copilota, kursora, czy publicznie...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • Odpowiedz
Zrób mi na jutro jakiegoś cruda co pozwoli jakiejś średniej firemce zarzadzać/planować i monitorować zamówienia i logistykę.

@fukinloner: Może jeszcze frytki do tego? xD
Zapłać komuś uczciwie za robotę, niech Ci zrobi, a nie szukaj frajerów...
  • Odpowiedz
@Arkass: jaka robote? Przecież cała robote ma zrobić AI...
jak zrobisz będziesz mógł komuś sprzedać, wdrożyć, uruchomić i utrzymywać z pomocą agentów, wszystkie prawa twoje, niech ci gjepet licencje zasugeruje też, jak masz takie życzenie. Maszynka do robienia pieniędzy
  • Odpowiedz
@Arkass: to bardzo proste zadanie, ucza takich ćwiczeń studentów informatyki po wstępie do programowania, podstaw baz danych i na inżynierii oprogramowania, twierdzisz, że oni są obecnie zastępowani, imo - nie są.
  • Odpowiedz
twierdzisz, że oni są obecnie zastępowani, imo - nie są.

@fukinloner: I niby gdzie tak pisałem, że obecnie ktoś jest zastępowany?
Coś tu kłamiesz, albo mam sklerozę, i nie pamiętam, że coś takiego pisałem. Jedno z dwojga.
  • Odpowiedz
@fukinloner: Przyłapany na kłamstwie, zszedłeś do erystyki. Osobiście się brzydzę erystyką, i ludźmi, którzy ją uprawiają, gdy skończyły im się argumenty merytoryczne, jak i kłamcami. Głupota jednak nie każdemu pozwala opierać dyskusję na argumentach merytorycznych, i muszą uciec się do erystyki, by zapewnić swojemu przerośniętemu narcystycznemu ego iluzję zwycięstwa w dyskusji.
Zatem z mojej strony EOT, bo nie mam przyjemności tarzać się w gnojówce erystyki. Wystarczy, że zachlapałem nią nogawki
  • Odpowiedz
@Arkass: Boooo hooooo :( No to używasz profesjonalnie AI, czy nie używasz? Bo ja używam i widzę do czego jest zdolne. Skąd ty wiesz, do czego jest zdolne, nie mówiąc już o tym, do czego będzie zdolne za 3 lata? Hard mode - zrób to bez wypluwania zlepku buzzwordów czy technicznego żargonu, który podłapałeś w procesie, który opisałem wyżej.
  • Odpowiedz
Zrób mi na jutro jakiegoś cruda co pozwoli jakiejś średniej firemce zarzadzać/planować i monitorować zamówienia i logistykę. Takie rzeczy robia/robili u nas juniorzy.

@fukinloner: gdzie sie mozna nauczyc takich rzeczy? są jakieś książki do tego?
  • Odpowiedz