Wpis z mikrobloga

a potem obwiniają Zandberga, że ten nie chciał wejść w koalicję z po

@PogromcaPatusow: Przecież chciał i by wszedł, tylko nie był potrzebny do większości więc mieli jego postulaty w dupie.
  • Odpowiedz
@PogromcaPatusow: Silniczki są odklejone, myślą że koalicja to coś w rodzaju hołdu lennego i plują na Hołownie i Biejat za jakieś rzekome zdrady, a czepianie się polityka który jest w opozycji za to że rząd mu się nie podoba i dąży do realizacji własnych postulatów (nawet układając się z Dudą) to jakiś wyższy poziom gęstości. Tutaj koalicjanci i tak są wyjątkowo układni i powiedzmy nawet koleżeńscy, przypomnijcie sobie jakie tańce
  • Odpowiedz
@D00D00: oczywiście że wchodzenie w koalicje jako mniejsza siła bez realnych alternatyw to coś w rodzaju hołdu lennego, całkiem sporo też znajdziemy przykładów gdzie to się w polskiej polityce szybko przerodziło w pełną aneksje.
Sam uważam że tylko partie posiadające spore różnice i rozbieżne elektoraty z silniejszym mogą to przetrwać. Lewica czy PSL moim zdaniem nie zostanie skonsumowana przez PO ale Hołownia to już pewna powtórka z Petru.
  • Odpowiedz
@Hoisin_Sticky_Ribs: W przypadku gdy wchodzi się wyłącznie po stołki takie myślenie się sprawdza ale nie kiedy chcemy zrealizować konkretne cele polityczne. A takie duszenie koalicjantów jest właśnie graniem na wchłonięcie ich i nie ma co się dziwić że wierzgają.
  • Odpowiedz
jest jakaś inna gęstość

@PogromcaPatusow: Lepper się wyhuśtał, Gowin skończył w psychiatryku, Gertycha tak przemielili, że z genetycznego endeka się zrobił normalny marksista leninista, Kukiz... No ale doktor Memcen będzie inny, mati muwie ci.
  • Odpowiedz
@malinq: a .Nowoczesna gdzie? Ja nie śledze kariery Petru od dawna, może i u Hołowni jest dzisiaj, szczerze nie wiem, ostatnio jednak jak sprawdzałem to jego partia była w strukturach KO.
  • Odpowiedz
@PogromcaPatusow tyle tu czytam, że TO KONIEC KONFY! PIS ICH ZJE! BĘDĄ PRZYSTAWKAMI! przecież powinno ich to cieszyć, Konfa jest najbardziej znienawidzoną partią na wykopie, skąd więc to zmartwienie ich politycznym końcem? ¯_(ツ)_/¯ a może wiedzą, że ten tyle wyczekiwany koniec Konfy nigdy nie nastąpi, nawet jeśli stworzą rząd z pisem i to ich tak bardzo przeraża ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz