Aktywne Wpisy

wjkp +2
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

Taka krótka nitka ze szczurkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: c603e824ad0028db1c4111b7d0bd18ab
Pobierz

Na pewno od ponad 10 lat wiedzieli, że estakada się sypie i jest zamknięcie/remont jest nieunikony, bo już wtedy były głosy w tym temacie.
12 lat temu oddano odnowiony rynek, równolegle robiono węzeł komunikacyjny przyległy do rynku, 3 tygodnie temu (!) oddano spory węzeł drogowy przylegajacy do estakady (skrzyżowanie ul. Pocztowa i ul. Katowicka), jakoś wiosną tego roku oddano linię kolejową, która przebiega pod felerną estakadą i być może również zostanie zamknięta.
Ktoś z urzędników za to odpowie? Znów nikt nie miał o niczym pojęcia tylko było robione, aby znajome firmy mogły przytulić publiczny pieniądz? Liczyli że magicznie estakada sama się naprawi? I jeszcze do tego bełkot jakichś odklejenców w mediach, że "mieszkańcy Chorzowa nie mają żadnej korzyści z tego że nad ich miastem idzie jeden z głównych tranzytów na Śląsku". Dramat ogólnie.
Tak, to też prawda, bo 85% ruchu jest ruch między miastowy, nie lokalny.
Winny jest były prezydent, który został wyrzucony w Maju 2024r. To on remontował estakadę, to on ten nowy odcinek zlecił do
@sajmonm: A po co mi to?
Korzystam z niej tylko żeby przejechać na boczne ulice, jakby zrobili normalną drogę z zjazdem i wjazdem to nic by mi to nie zmieniło ¯\(ツ)/¯
Z tego korzystali głównie transportowcy Katowice-Bytom i odwrotnie