Wpis z mikrobloga

@Cadfael: @YodaMonster
Widzę dwoch ludzi, co myślą, że jak mają papierek po nic nie wartym kierunku to są lepsze od spawacza, ślusarza lub glazurnika xD

to przecież znaczy tylko tyle, że wyborcy prawicy są zbyt głupi, żeby ogarnąć sobie nawet papier.

@TheDziobaker: to znaczy tyle, że ludzie bywają praktyczni i nie idą na studia, bo "tak wypada", tylko pracują
  • Odpowiedz
@Cadfael: @TheDziobaker Po prostu w większosci przypadków wyższe wykształcenie nic nie znaczy, mamy inflacje wykształcenia, a raczej papierka, wiedzy mamy pod dostatkiem, wystarczy chcieć się uczyć, to nie lata 50 że trzeba iść do dużego miasta do biblioteki i na uniwersytet żeby posiąść wiedzę inżyniera XD
Niektórych zresztą po prostu nie stać na studia, ja np. nie chciałem obciążać rodziców, zresztą bardzo dobrze bo bym poszedł w kompletnie innym
  • Odpowiedz
@TheDziobaker: Ja na przykład głosowałem na Trzaskowskiego, mam wyższe wykształcenie i nadal uważam, że ludzie wartościujący innych na podstawie papierka mają ogromne kompleksy, niezależnie czy to ci z podstawowym nienawidzą tych z wyższym czy na odwrót.
  • Odpowiedz