Tak się kończy tworzenie ścieżki rowerowej ze schodami po środku. Nieprzytomnego rowerzystę zabrała karetka. Prawdopodobnie spadł ze schodów. #lublin #rower #wypadek
@Rick_Deckard: nazywajmy rzeczy po imieniu - to jest CPR - chociaż i tak lepiej napisać, że to ścieżka niż, że DDR - a coś czuję, że masa osób tak to nazywało, a jest to kluczowe do decyzji kto ma pierwszeństwo - na CPR zawsze pieszy, na DDR tylko jakby był znak przejścia.
@nilphilus: Nie ma czegoś takiego jak CPR. W PORD jest DDR = droga dla rowerów i DDPiR = droga dla pieszych i rowerów. Według znaku ze zdjęcia jest to DDR biegnąca równolegle obok drogi dla pieszych.
@DJArmani: na pewno nie jest to DDR, niech sobie będzie DDPiR - grunt, że pieszy ma pierwszeństwo. DDR musi mieć konkretną separacje, a nie przebiegać wzdłuż chodnika.
@DJArmani: PORD Art 33, p.1 "Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym."
Ale świetnie, że poprawiłeś mnie co do nazwy ;-) za co dziękuję, dlatego też dzielę się wiedzą kto ma pierwszeństwo
ps: no i nie wchodzę, bo wiem, że dekle z pedałem w dupie nie znają przepisów które ich obowiązują, a tylko te które obowiązują kierowców - a tym którzy znaja
@DJArmani: typie to jest znak który określa, że to jest DDPiR - kreska określa tylko, że jest wydzielona cześć, nie robi z tego magicznie DDR. Nie spełnia też żadnych norm, żeby DDR mogło być, dla dwukierunkowej to jest chyba 2.5m szerokości, nie wspomnę o odseparowaniu od pieszych - np krawężnikiem.
No ale jedyne co prawdziwy "rowerzysta" powie, to że znak przejścia dla pieszych jest nielegalnie, albo znak stop - ale
typie to jest znak który określa, że to jest DDPiR - kreska określa tylko, że jest wydzielona cześć, nie robi z tego magicznie DDR. Nie spełnia też żadnych norm, żeby DDR mogło być, dla dwukierunkowej to jest chyba 2.5m szerokości, nie wspomnę o odseparowaniu od pieszych - np krawężnikiem.
No ale jedyne co prawdziwy "rowerzysta" powie, to że znak przejścia dla pieszych jest nielegalnie, albo znak stop - ale gdzie tam zapoznać
@DJArmani: masz tutaj rozkminy rowerzysty - ale wiesz, takiego bardziej prawdziwego, co to ma co prawda pewien problem z tym, ale raczej dlatego, że ten znak mimo, że oznacza DDRiP to zmusza go do jazdy nim, a nie jezdnia - co dla osób które chcą jechać szybciej jest średnio komfortowe.
W wieku 30 lat odkryłem dwie rzeczy. Tostami nie najesz się choćbyś zjadł 6-7, krokietami również. Jem już chyba 5 krokieta i czuję, że muszę coś zjeść innego, żeby się najeść ( ͡°͜ʖ͡°)
https://wykop.pl/wpis/81746059/tak-sie-konczy-tworzenie-sciezki-rowerowej-ze-scho
wrzucam zdjęcia z pozycji rowerzysty. W tle kolejne schody.
#lublin #rower
#lublin #rower #wypadek
źródło: foto
Pobierz"Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym."
Ale świetnie, że poprawiłeś mnie co do nazwy ;-) za co dziękuję, dlatego też dzielę się wiedzą kto ma pierwszeństwo
ps: no i nie wchodzę, bo wiem, że dekle z pedałem w dupie nie znają przepisów które ich obowiązują, a tylko te które obowiązują kierowców - a tym którzy znaja
No ale jedyne co prawdziwy "rowerzysta" powie, to że znak przejścia dla pieszych jest nielegalnie, albo znak stop - ale
https://m.trojmiasto.pl/forum/DDPiR-juz-myslalem-ze-mnie-nic-nie-zaskoczy-w-PORD-t613896,1,9.html
powołuje się tam na konkretne zapisy, jeżeli nie przekona Ciebie rowerzysta to ja dalej nie mam zamiaru - bo
Komentarz usunięty przez moderatora