Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CH3j: spadło bo to zwykła manipulacja, domena anbajassim.com nie jest mateckiego. Ktoś kiedyś kupił kupił stronę na tym samym hostingu co matecki i po prostu mu wygasła ta strona, a matecki dostał ten sam adres ip (bo hostingi www współdzielą adresy ip) na tym hostingu na którym była ta strona. Rekordy DNS na domenie zostały po wygaśnięciu strony - takie sytuacje są akurat dość częste.
  • Odpowiedz
@thecar OVHcloud, dawniej OVH – francuskie przedsiębiorstwo hostingowe działające we Francji, Niemczech, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Włoszech, Portugalii, Czechach oraz w Polsce.

To jest bardzo popularna firma hostingowa
  • Odpowiedz
dlaczego abw nie zablokuje dostępu do tej strony?

@Clubber_Lang: dlaczego mieliby blokować dostęp do strony z jakimś formularzem? Problemem są ludzie którzy tego używają i myślą że dane które tam wyskakują dają im do czegokolwiek prawo a nie ze stroną.
  • Odpowiedz
@thecar: przecież to nie ma znaczenia co znajdowało się wcześniej pod tym adresem IP. Po prostu w tym hostingu adres się zwolnił i został przydzielony komu innemu, tutaj akurat nie warto szukać aferki :)
  • Odpowiedz
  • 24
@saddlebag: @DomBrataAlberta niby tak, ale nie do końca. To nie jest zwykła strona. To strona do rzekomej "kontroli poprawności" wyborów w kraju, reklamowana przez byłego ministra sprawiedliwości. Hostowana jest na u operatora, który sprzedaje za kryptowaluty hosting pod szemraną działalność. Dane kupującego zostają celowo ukryte. To jest mocna patologia.

Stronę, która wcześniej działała pod tym adresem IP podałem, żeby uwypuklić na jaki serwer trafiają dane wyborców.

Moje przewidywanie jest
  • Odpowiedz
Instrukcja kieruje do stowarzyszenierkw.org więc nie ma wątpliwości kto odpowiada za to oszustwo

@BelkaBec: Błąd logiczny. Stowarzyszenie RKW firmuje tę "aplikację" i do niej linkuje i stąd można wnosić kto za nią odpowiada, nie odwrotnie. Bo ja mogę zrobić taki link: ten wykopek dotyka się pod kołderką i to żaden dowód, że ten wykopek dotyka się pod kołderką - dopiero jak sam tak napisze na swoim profilu, to można podejrzewać
  • Odpowiedz