Wpis z mikrobloga

Tak się kiedyś zastanawiałem czemu zagranicą tak często Polacy głosują na prawicę. Ale tak sobie pomyślałem, że gdybym planował wyjazd z Polski po wygranej nawrockiego przy tym wszystkim co na niego wyszło to chyba sam bym specjalnie tak głosował, żeby was tu jeszcze bardziej d-----ć za tą głupotę xD #polityka #wybory
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@St4nleys: jak często? Zobacz sobie mapkę, prawica to 3 kraje (USA i Kanada - Karol, Islandia - Mentzen). W Mongolii wygrał Zandberg (bo miał z 5 głosów xd) a poza tym wszystko inne Trzaskowski.
W porównaniu do Rumunii czy Turcji, wyciągamy ładne wyniki. A rekordowa frekwencja zagranicą wyjdzie Rafałowi zdecydowanie na plus.
  • Odpowiedz
  • 0
@nastyhero tak wiesz bazowałem na US i UK i tam zawsze jest o nich w---w bo przysyłają pisowcom głosy. No mam nadzieje naprawdę, że jest też duży elektorat Rafała.
  • Odpowiedz
  • 2
@St4nleys: Nie za granicą, tylko konkretnie - za oceanem. To potomkowie górali, co papież góry kochał, od 30 lat nie byli w ojczyźnie i g---o o nas wiedzą. Europejska emigracja glosuje normalnie.
  • Odpowiedz
@St4nleys: w UK Trzask miał 36 procent, a Batyr zaledwie 13. Ale Brauna tam wywaliło (więcej niż Batyr), no i Mentzen na drugim. Łącznie Trzask z Hołownia i trójka lewicowych kandydatów mieli ponad połowę wszystkich głosów, ale nie była to duża różnica.
Wciąż, to prawaki zawsze chętniej idą do głosowania, a normikom zagranicą się mniej chciało, bo i tak wiadomo, że będzie druga tura
  • Odpowiedz