Wpis z mikrobloga

@LukaszTV: ale ma racje z tą motywacją wyborców PO przeświadczonych o swojej wyższości

ja nie wiedziałem że to możliwe, że wyboru politycznego można dokonywać na podstawie: ja będę miał źle ale sąsiad jeszcze gorzej
  • Odpowiedz
@LukaszTV Jest w tym ziarnko prawdy. U mnie ksiądz na parafii agitował przeciw Trzaskowskiemu, uderzając w rząd, strasząc LGBT i zgubą. Mało tego... Jechał po ich wyborcach, a największa krytyka z ambony była podczas ograniczenia godzin katechezy. Oczywiście standardowo przywoływanie krajów Europy Zachodniej o totalnie innym backgroundzie kulturowym, bo przywołać katolicką (jak Polska) Chorwację, która ma w szkołach jedną, nieobowiązkową lekcję religii w tygodniu, oraz edukację zdrowotną wolną od wpływu kościoła,
Iguan2207 - @LukaszTV Jest w tym ziarnko prawdy. U mnie ksiądz na parafii agitował pr...

źródło: temp_file8210858687566403341

Pobierz
  • Odpowiedz
ja nie wiedziałem że to możliwe, że wyboru politycznego można dokonywać na podstawie: ja będę miał źle ale sąsiad jeszcze gorzej

@jan-fifalski: Wybacz za określenie, ale co to za p---------e xd
Głosujący na czaskoskiego na niego głosują, bo uważają że tak będzie lepiej dla kraju, wyborcy alfonsa głosują na niego z tego samego powodu.
Gdzie tu widzisz głosowanie "żeby sąsiad miał gorzej"?

To no chyba że sąsiadem jest matecki i
  • Odpowiedz
@LukaszTV: Taki inteligent, a zdania poprawnie po polsku nie umie sklecić XD Podstawówka do powtórzenia XDDD

btw. znam mase osób ze wsi inteligentnych i wykształconych. Zacofanie i patologia to może była kiedyś, teraz to mają biblioteki na 2000 książek, jest dostęp do internetu, ma każdy, radio, tv dvbt, ma każdy :P
  • Odpowiedz