Wpis z mikrobloga

#wybory czy ktoś z Was zmienił w mObywatel miejsce głosowania na I turę, a teraz przed II pokazuje mu w mObywatel znowu ten dobry obwód (domowy, a nie na ten na który się zmieniało na I turę). I jeśli ktoś też tak ma to mam założyć że jest si czy powinienem mimo wszystko coś zrobić ? II tura chcę głosować z miejsca zamieszkania i w mObywatel mi to teoretycznie pokazuje
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maxi27: jak zmieniłeś przed I to z automatu w II masz to samo miejsce, wejdź w zakładkę wybory i tam masz 2 zakładki, ta poniżej pokazuje okręg z adresu zameldowania a ta wyżej zmienioną na tą co zmieniłeś w I
  • Odpowiedz
II tura chcę głosować z miejsca zamieszkania i w mObywatel mi to teoretycznie pokazuje

@Maxi27: nope. Ja głosowałem w 1 turze za granicą - teraz jestem w PL i z tego co czytałem TRZEBA zmienić to w mObywatelu.
Jak patrzyłem przez strone https://ewybory.msz.gov.pl/ to nie dało się (lub źle klikałem) wybrać miejsca zameldowania w PL.

W mObywatelu na dole masz komunikat z linkiem. Trzeba się zalogować przez Profil Zaufany - zmienić adres a
piaskun87 - >II tura chcę głosować z miejsca zamieszkania i w mObywatel mi to teorety...

źródło: Przechwytywanie

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
telu na dole masz komunikat z linkiem. Trzeba się zalogować przez Profil Zaufany - zmienić adres a potem wysłać wniosek do twojego UM przez ePUAP XD

@piaskun87: dzięki miras!
  • Odpowiedz