Wpis z mikrobloga

Wie ktoś o co chodzi z współpracą #kanalzero i ZEN(usługi finansowe)?

W programach pojawia się wizualna reklama #zen poprzez symbole i kolorystykę charakterystyczną dla marki umieszczone w studiu i wstawki graficzne w trakcie programu oraz krótkie nagranie na koniec każdego filmu.
Niby nic w tym dziwnego, ale jednak nigdzie nie pojawia się nazwa firmy. Nawet w planszy ze sponsorami, która wyświetla się po zakończeniu każdego nagrania nie są wymienieni. Nie znalazłem też żadnego info o współpracy w mediach społecznościowych obu stron.
Jedyne na co trafiłem to ta stronka, która coś zapowiada, ale nie wiadomo co, i wyraźnie odnosi się do współpracy z ZERO.
https://zero.zen.com/

Z jednej strony można powiedzieć, że wzbudzają zainteresowanie, żeby potem z wielką pompą się ujawnić, ale z drugiej, to po co tracić czas antenowy skoro można było to zrobić od razu XD

Ktoś coś?
monter_wolter - Wie ktoś o co chodzi z współpracą #kanalzero i ZEN(usługi finansowe)?...

źródło: Zrzut ekranu 2025-05-26 022453

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@monter_wolter: po prostu kampania teaserowa. Skoro strona ma na początku zero to może zen chcę ruszyć z darmowym kontem na wzór revoluta. Celem tego typu kampanii jest wzbudzenie zainteresowania i jak widać się udało.
  • Odpowiedz
  • 0
@monter_wolter Dzięki Miras. Też się właśnie zastanawiałem, o co chodzi. Skorzystałem z funkcji „zapytaj o obraz”, i twój wpis wyskoczył mi jako pierwszy w wynikach wyszukiwania. Dzięki temu trochę zaspokoiłem swoją ciekawość, bo w ogóle nie kojarzyłem tej firmy. Jeśli rzeczywiście okaże się, że zen.pl planuje wprowadzić konkurencyjny dla Revoluta produkt na rynek, to chyba się skuszę go przetestować. W tym roku i tak kończy mi się ważność karty w Revolucie,
  • Odpowiedz
@monky: ale Zen działa juz od kilku lat. To taki revolut ale bez ubezpieczeń, giełdy itp. Tylko karta wielowalutowa, cashbacki (jak letyshops), dodatkowa gwarancja + tzw odłamki, czyli po kazdych zakupach dostajesz punkty z ktorych potem losujesz wysokość zwrotu za jakies zakupy, czyli dostajesz od reki kilka dolarów (raczej dzieki temu na zen wiecej zyskasz niz wydasz na miesieczna oplate, jak bedziesz placil tylko zenem to moze nawet kilka stów
  • Odpowiedz