Wpis z mikrobloga

@deziom: Mam wątpliwości czy wyższa frekwencja premiuje Trzaskowskiego. W poprzednim poście zrobiłem analizę top15 miast w Polsce i tam jest z 450 tyś głosów do wyjęcia do wyższej frekwencji (Wiadomo, że nie wszystkie na Trzaskowskiego) reszta to mniejsze miasta albo wsie. Generalnie frekwencja w miastach była te kilka p.p wyższa niż na wsi, co raczej nie premiuje Trzaskowskiego przy większej mobilizacji, no chyba że pójdziemy na jakieś absolutne rekordy typu
  • Odpowiedz
  • 0
@Whiskeyjack29

@deziom: Mam wątpliwości czy wyższa frekwencja premiuje Trzaskowskiego. W poprzednim poście zrobiłem analizę top15 miast w Polsce i tam jest z 450 tyś głosów do wyjęcia do wyższej frekwencji (Wiadomo, że nie wszystkie na Trzaskowskiego) reszta to mniejsze miasta albo wsie. Generalnie frekwencja w miastach była te kilka p.p wyższa niż na wsi, co raczej nie premiuje Trzaskowskiego przy większej mobilizacji, no chyba że pójdziemy na jakieś absolutne
  • Odpowiedz
@Whiskeyjack29: Trzaskowskiego ratuje frekwencja. Zaludnienie wschodu jest znacznie mniejsze niż zachodu a beton zawsze chodzi na wybory i jest wliczony w te głosy. Nie wierze ze po tym tygodniu ktos z niezdecydowanych stwierdził ze nawrocki to jego kandydat cd
  • Odpowiedz