Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: „Zdecydowanie nie były to najlepsze lata” - to jakie to lata były najlepsze jeśli nie 2015-2020? Ludzie patrzą na rządy PiS przez pryzmat sytuacji ekstremalnych jakie miały miejsc na koniec ich rządów - pandemii i wojny u sąsiada jednocześnie zapominając jak zajebiście rozwinęliśmy się jako kraj przez okres ich rządów. Nigdy Polacy nie zarabiali tak dobrze, bezrobocie historycznie niskie, a na zagraniczne wakacje mógł sobie pozwolić w zasadzie każdy.
  • Odpowiedz
U mnie jest to samo - Wyborcza - najlepsza gazeta, tvb, i wiadomosci co godzina. Rolnicy źli, unia dobra, Braun - faszysta, ja - antysemicka mania.
Beton zastygł. Nic nie dociera. Nasi starzy i moja siora ze szagrem to są ci ludzie, którzy płakali jak Stalin umarł. To jest chyba kwestia konsekwencji i trwanie w kiedystam podjętej decyzji, że "to są ci dobrzy i tego się trzymajmy". Rozwala mnie calkowity brak reakcji
  • Odpowiedz
Szkoda strzępić ryja, skoro zadajesz takie pytanie. Oczywiście masz we wszystkim rację.

@extraordinary_seaman: jak tak samo merytorycznie z rodziną rozmawiasz to nie dziw się że mają Cię za dziwaka ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz