Wpis z mikrobloga

@mr_domban: tak, bo ja miewałem podobne problemy i przez allegro protect wszystko załatwiłem. Widocznie niezbyt dobrze komunikujesz się z allegro. Utwórz spór i podeślij numer listu przewozowego jako dowód że nie odebrał. Jeżeli dalej się zapiera że nie dostarczyłeś to przez allegro niech poda adres wyślij zdjęcia etykiety od kuriera i dojdzie.
  • Odpowiedz
  • 1
@MisterMinister: Czy ty jesteś niedorozwinięty? Czy ty naprawdę uważasz, że ja wysłałem paczkę sprzedającemu tak bez powodu i nie powysyłałem w dyskusji i na maila pracownika allegro dowodów w postaci potwierdzenia wysyłki, zapłaty za wysyłkę oraz numeru do trackingu? Oni teraz uważają, że jest 14 dni na rozpatrzenie reklamacji przez sprzedającego i oczywiście pie***lą bzdury, bo żeby tak było to najpierw musiałby sprzedawca tę paczkę odebrać. A, że nie odebrał
  • Odpowiedz
@mr_domban: czytaj jeszcze raz to co Ci napisałem zamiast pisać zupełnie nie na temat. Napisałem żebyś wysłał numer listu gdzie allegro sprawdzić może że nie odebrał. Możesz jeszcze raz wysłać podając numer listu przewozowego wraz ze zdjęciem w otwartym wątku.

Zachowujesz się jak dzieciak teraz. Co to za wstawki o gaciach itd.? Gościu ja 8 lat pracowałem w eccommerce i byłem też po drugiej stronie. Zapieniłeś się do mnie zamiast
  • Odpowiedz
@mr_domban: Oczywiście, że allegro postępuje zgodnie z prawem. Wyznaczyli termin 14 dni na rozpatrzenie reklamacji, niezależnie czy gwarant (sprzedawca) odebrał paczkę. Gdyby przed upływem tego czasu zwrócili Ci kasę, to sprzedający może pozwać ich do sądu o to, że działają wbrew prawu. Wiem, że to głupie, ale z drugiej strony prawnie poprawne. Sprzedający ma 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji, a po upływie tego czasu Allegro zwróci Ci pieniądze.
  • Odpowiedz
Cześć, zachęcam Ciebie do kontaktu z nami przez formularz. Chętnie pomożemy i wyślemy Tobie wniosek Allegro Protect, natomiast na początku staramy się pomóc w wyjaśnieniu sytuacji.
  • Odpowiedz