Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grajdowy: Tusk nigdy nawet nie zbliżył się do poziomu ruchania ufundowanego przez PiS. Wam wystarczy że was się postraszy imigrantami (których PiS wpuścił najwięcej) i nakrętkami przytwierdzonymi do butelek i gotowi jesteście sprzedać ten kraj ruskim.
  • Odpowiedz
Tusk was jechał

@grajdowy: "w czasie kryzysu światowego" byliśmy krajem, który dzięki polityce rządu wyszedł z kryzysu bez obrażeń, a po dupie dostało wtedy ponad 70% rozwiniętych gospodarek.
  • Odpowiedz
Tusk was jechał dużo wcześniej a zrobiliście dokładnie to samo, sami się zaoraliście xD

@grajdowy najbardziej debilny komentarz jaki dziś widziałem. A konkurencję miałeś mocną.
  • Odpowiedz
no i uj, przeczytałem cały wątek by się dowiedzieć jak tusk rucha, i goowno się dowiedziałem.
za to za pisu pamiętam, paliwo po 8zł, najnowocześniejsza rafineria w europie sprzedana za bezcen, przelew 1,5mld pln w ciemno, przepychanie ustaw po nocy, przepychanie ustaw z blokowaniem sali dla dla posłów, wille dla koleżków, zakaz odwiedzin cmentarza na wszystkich świetych oraz zakaz wychodzenia do lasu, pamiętam też nowe podatki ... wróćććć opłąty i daniny, bo
Adammik - no i uj, przeczytałem cały wątek by się dowiedzieć jak tusk rucha, i goowno...

źródło: z7su0jU4VY2lfsKy

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@krytyk__wartosciujacy 13 emerytura to wyplacenie jednorazowo waloryzacji, a 14 to praktycznie pomoc socjalna dla najubozszych bo inflacja praktycznie pozarla zysk tej emerytury. Doucz sie a pozniej szerz neolineralna propagandę.
  • Odpowiedz
@MrK933: Tylko rok ma wciąż 12 miesięcy.
Zasady waloryzacji rent i emerytur określa ustawa.
Pomoc socjalna to pomoc socjalna a nie "emerytura".

W trakcie dwóch kadencji rządów PiS emerytury zostały zwaloryzowane łącznie o nieco ponad 41%, podczas gdy skumulowana inflacja w tym czasie wyniosła 46,6% Oznacza to, że emerytury brutto po korekcie o inflację spadły w tym okresie o 3,4%.
Nawet dodając 13 i 14 wygląda
  • Odpowiedz
@proba1 OFE zostało przeniesione do ZUSu i każdy kto miał OFE, dostaje dodatek do emerytury. Ciocia popierająca PiS do dzisiaj się pieni, że moja mama dostaje przez to wyższą emeryturę i najgorsze że wyszło, że jednak Tusk nic nie ukradł. Ciężko przełknąć prawdę. Polecam weryfikować krzyki pisowców, bo tak w 90% to są po prostu kłamstwa.
  • Odpowiedz