Wpis z mikrobloga

Codex agents perform best when provided with configured dev environments, reliable testing setups, and clear documentation.

Panie, panowie oraz osoby programistyczne - jesteśmy wszyscy bezpieczni ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#programista15k #codex #ai
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cat_tea: oczywiście że jesteśmy. Powtarzamy to od dłuższego czasu - moi userzy nie wiedzą co chcą więc jakby im coś miało AI napisać? A story w backlogu od lat są tak opisane, że nic z tego nie wynika. Jak to nie jest trywialna rzecz do napisania, która jest zrozumiała dla wszystkich to nikt nic nie rozumie
  • Odpowiedz
  • 2
@WyjmijKija: ja to wiem, ty to wiesz, ale poczytaj tag i co chwila ktoś sika w majtki ze szczęścia, że już za chwilę AI wszystkich zastąpi. Tymczasem faktyczne pisanie kodu to najłatwiejsza część tej roboty.
  • Odpowiedz
ja to wiem, ty to wiesz, ale poczytaj tag i co chwila ktoś sika w majtki ze szczęścia, że już za chwilę AI wszystkich zastąpi. Tymczasem faktyczne pisanie kodu to najłatwiejsza część tej roboty.

@cat_tea: Bo to, że coś kogoś zastąpi piszą chyba te osoby, które w branży nie pracują. Trolle lub brak podstawowej wiedzy co to jest praca programisty i ile w tym jest realnego klepania w klawiaturę.
  • Odpowiedz
Tymczasem faktyczne pisanie kodu to najłatwiejsza część tej roboty.

@cat_tea: Ale jedynie ktoś kto już swoje przeżył to zrozumie.
  • Odpowiedz
@cat_tea: Jak nie było LLM to się przeklejało z stackoverflow ¯\(ツ)/¯ Teraz jest to prostsze i szybsze zdecydowanie. Ale pisanie kodu to i tak był zawsze ten najłatwiejszy element pracy deva
  • Odpowiedz