Wpis z mikrobloga

Ogłaszam wszystkim, że Django jest jednym z najlepszych frameworków webowych. Wg mnie takie cuda jak tam można zrobić, szybkość pisania kodu i logicznego układania klas i innych rzeczy jest niesamowita. Może i w przyszłości przekwalifikuje się :)

moja ocena django/django.

#programowanie #technologia #django #djangoframework
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patrolez ORM, jak ORM. Właśnie poznałem moc CBV oraz Mixinów. Bazując na modelach można w ~20 linijek napisać widoki do usuwania, dodawania, aktualizacji oraz wyświetlania wyników jak i poszczególnych rekordów. To jest wg mnie moc!
  • Odpowiedz
@brt:

co kto lubi, jeśli chodzi o mnie, to za pythonem przemawia ogromnie ważny dla mnie warunek: "explicit is better than implicit".

Jakoś nie mogę pracować w środowisku, gdzie domyślnie (implicitly... ktoś poda dobry polski odpowiednik? ) załadowane jest multum obiektów, których nie sposób zliczyć, ani wylistować, a które dodatkowo są bardzo nadmiarowe.

No ale de gustibus.. :)
chester - @brt: 

co kto lubi, jeśli chodzi o mnie, to za pythonem przemawia ogromnie...

źródło: comment_PjsYslAbRzTWxlbIsv66IdH7bdfzroEl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@paffnucy: w python trzeba wyraźnie (explicit) importować to, czego chcesz użyć. w Ruby jest jak w PHP - dostępna jest cała biblioteka, przez co mam mniejszą kontrolę w moim mniemaniu.

W metodach pythona nawet nie ma

this
jak np w JS,
  • Odpowiedz