Aktywne Wpisy

zajsty +125
W 25 kolejce Harry Kane poza kadrą meczową z powodu kontuzji łydki.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL25
Pobierz
haha123 +14
Panowie ja nie wiem czemu tutaj jest taki zmasowany atak na @tom-ek12333 bo co, bo nie jest hazardzistą jak większość tagu?
Chłop sobie gra ostrożnie, ma pozycje, jak uważa że jest za drogo to nie gra i tyle.
Ale nie robi jednego. Nie wierzy w wieczną hossę i nie robi fikołków myślowych, co już się tagowi widocznie nie podoba, bo jak ktokolwiek może mieć inne zdanie niż święta hossana na wieczność amen
Chłop sobie gra ostrożnie, ma pozycje, jak uważa że jest za drogo to nie gra i tyle.
Ale nie robi jednego. Nie wierzy w wieczną hossę i nie robi fikołków myślowych, co już się tagowi widocznie nie podoba, bo jak ktokolwiek może mieć inne zdanie niż święta hossana na wieczność amen

Eh.. znów długo, bardzo długo bez szału w kinematografii i się nie odzywałem ale w sumie te cztery filmy to jak jeden wybitny…
Warfare
Reżyseria: Alex Garland i Ray Mendoza
IMDb: 7.5/10
https://www.imdb.com/title/tt31434639/
wojenny, dramat, akcja
Śledzimy poczynania plutonu żołnierzy, którzy prowadzą zwiad gdzieś na Bliskim Wschodzie, ale podczas misji zostają zauważeni przez tubylców i sytuacja szybko się komplikuje.
Historia jest prosta a film jest przyziemny, niemal realistyczny. Jest to obraz, który wprowadza nas w świat operacji militarnych i miejscami przypomina taki Helikopter w Ogniu, choć to nie ten budżet i rozmach. Jednak jest coś co ten film robi genialnie - tworzy atmosferę napięcia. Miejscami jest też prawie horrorem, a przynajmniej ja to aż tak odczuwałem, bo dawno nie widziałem tak sugestywnych obrażeń i opatrywania rannych.
Ogólnie mocne kino ale dość kameralne kino, bo wszystko się dzieje niemal w jednym budynku. Polecam fanom filmów wojennych. Na faktach.
Death of the Unicorn
Reżyseria: Alex Scharfman
IMDb: 6.0/10
https://www.imdb.com/title/tt28443655/
komedia, horror, fantasy
Ojciec z córką podczas podróży do nowego miejsca pracy potrącają autem dziwne zwierze. Okazuje się, że bajki o jednorożcach wcale nie są bajkami.
Nie do końca wiedziałem czego się spodziewać. Ostatecznie dostałem bardzo dziwną wersję czegoś na zasadzie parodii Aliena w połączeniu z baśniami o jednorożcach. Oj ciężko mi tak po prostu polecić, bo po reakcji mojej różowej wiem, że jednym się spodoba bardziej innym mniej. Były sceny gdzie ja się śmiałem a różowy był zszokowany brutalnością sceny... Popcornowe kino z Paul Ruddem i Jenną Ortegą. Nie na faktach.
Mickey 17
Reżyseria: Bong Joon Ho
IMDb: 6.8/10
https://www.imdb.com/title/tt12299608/
komedia, S-F
Przyszłość w której ludzka rasa eksploruje odmęty kosmosu. W takich zadaniach są bardzo przydatni tzw. "zastępowalni" czyli ludzie którzy mogą zginąć przy wykonywaniu obowiązków bo zostaną ponownie sklonowani...
Powiem, że obiecywałem sobie dużo po tym filmie bo i reżyser uznany i Pattison też jest na fali ale coś nie zagrało. Bardziej to przypomina taki odcinek Black Mirror niż film z porządną tezą. Tu jest wiele tematów natury moralnej i filozoficznej do postawienia ale wszystko jest tylko lekko zarysowane. Nie ma tu mocy nawet w porównaniu do Okja. Zmarnowany potencjał.
Novocaine - Nowokaina
Reżyseria: Dan Berk i Robert Olsen
IMDb: 6.5/10
https://www.imdb.com/title/tt29603959/
komedia, akcja, thriller
Chłopak poznaje dziewczynę. Nie jest to do końca zwykły chłopak bo ma chorobę przez którą nie odczuwa bólu i nie do końca poznaje dziewczynę, tak jak mu się wydaje.
Ten film to nie romans a bardziej heist movie z dozą kina zemsty i małym twistem.
Nie jest to jakieś must-see ale jak wam wpadnie na VOD i będziecie mieli ochotę na odrobinę brutalności (coś dla fanów Boysów) to sprawdźcie ten tytuł.
źródło: znow4filmy
Pobierz