Wpis z mikrobloga

@kacius: Jak dla pary, to chyba tylko PKO i Santander mają konta z dwoma właścicielami.
W innych przypadkach zostaje chyba konto na jedną osobę i pełnomocnictwo dla drugiej, trzeciej itd.
  • Odpowiedz
  • 0
@izud @Sotha @Kuriozal @rtg_ kurde, chodzi mi o konto na które przeleje x pieniędzy a będziemy mieć dwie karty podpięte pod telefon. Właśnie Revolut wydaje się być ok. Nie chce zakładać nowych kont, czy tworzyć nowy jakichś dziwnych tworów
  • Odpowiedz
@kacius: Jeśli konto ma być na jedną osobę, to dowolny bank. Może być revolut (który jest bankiem na Litwie), może być jakiś polski bank, a może być też na przykład Aion (Belgijski ale działa w Polsce), gdzie masz do 5 kart wirtualnych od ręki i podepniesz je pod apple/google pay (uwaga, warunek darmowego prowadzenia to 5k na oszczędniościowym).

Jeśli konto ma być wspólne też formanie, czyli mające 2 właścicieli (nie właściciela
  • Odpowiedz
przelewy natychmiastowe są teraz prawie wszędzie przez przelew na telefon

@kacius: jezeli mowisz o przelewach blik, to czesto sa jakies limity, typu 500zl / 1000zl na transakcje i kilka tys dziennie
  • Odpowiedz
  • 0
@rtg_ przelewy przelewami. Chcemy mieć jeden rachunek i dwie karty dodane do telefonu. Takie konto techniczne na zakupy itd. Ale zgodnie z informacjami od innych pójdę “legalna” droga i założymy pewnie wspólne konto w jakimś banku żeby nie było jak przy płatnościach typu “karta nie należy do pana/pani” choć nie wiem jak ma to zastosowane przy płatnościach telefonem.
  • Odpowiedz
“karta nie należy do pana/pani” choć nie wiem jak ma to zastosowane przy płatnościach telefonem.

@kacius: w revolucie, jak zalozysz konto wspolne, to kazda osoba ma swoja karte do jednego konta. tylko tu nie chodzi o dzielenie jednego konta i hasla a zalozenie rachunku wspolnego z 2 roznych kont.
  • Odpowiedz