Wpis z mikrobloga

Jaki olejek do łańcucha polecacie?

Kupiłem Finish Line Dry. Już po 20-30 kilometrach zaczyna być słychać łańcuch. Do tego dozownik jest tak zrobiony, że po przechyleniu butelki olejek ciurkiem leci przez chwilę na podłogę. Może to i dobrze bo szybciej się skończy.

Wcześniej używałem Shimano PTFE i byłem bardzo zadowolony. Niestety nie można go już kupić. Jest coś podobnego?

#rower #mtb
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wogule się nie brudzi starcza na 200-250 km
Tylko trzeba łańcuch dobrze przygotować wyczyścić że smaru najlepiej wyszejkować w benzynie i dopiero nałożyć wosk i odczekać najlepiej całą noc przed jazdą
  • Odpowiedz
@patrol798: Ostatnio pod wpływem chwili kupiłem Squirt Chain Lube i po przejechanych 200 km jestem pod wrażeniem, jak czysty jest łańcuch. Przez ostatnie dwa lata jeździłem na Expand Bloody Oil i po takim dystansie zawsze już było pełno syfu, teraz wystarczy lekko przetrzeć chusteczką i napęd jak nowy. Nie cierpię zabawy w czyszczenie łańcucha, teraz to już chyba przeszłość.
  • Odpowiedz
  • 1
@Zwiedzam dopiero dziś miałem okazję przetestować ten wosk. Testowałem w międzyczasie inne smary które jeszcze miałem. Przejechałem 70 km i rzeczywiście łańcuch czysty i pracował cicho. Dzięki
  • Odpowiedz