✨️ Obserwuj #mirkoanonim Żona jak ma gorszy dzień albo jest zestresowana to potrafi się czepiać o cokolwiek, co akurat jej przyjdzie do głowy.
Nie piszcie widziały gały co brały, bo nie jest to prawda. Przed ślubem się tak nie zachowywała.
Dziś mam wolne, ja wstałem rano pojechałem do sklepu i zrobiłem zakupy, śniadanie. Ona w tym czasie spała, miała na dziś zaplanowane spotkanie i lekarza.
W związku z tym, że się spóźni na wizytę bo za długo się zbierała chodzi po domu wkurzona i się o wszystko czepia.
Na wyjściu zapytała mnie
Ciekawe co ty dzisiaj będziesz robił, pewnie kawę pił? (żona sama w tej chwili nie pracuje i tylko ja zarabiam xD)
Czemu jak chodziłem do szkoły to nikt nie uczył mnie o relacjach i co jest zdrowe w związku, a co nie i jak stawiać granicę?
Przecież to jest dużo ważniejsze niż budowa mitochondrium czy stolica Madagaskaru.
@mirko_anonim: Sam piszesz, że dzieje się to kiedy ma gorszy dzień albo jest zestresowana. Czyli nie radzi sobie z trudnymi emocjami i wyżywa się na Tobie. Absolutnie nie powinna, żeby była jasność. Jeśli z nią o tym nie rozmawiałeś to możesz na przykład zacząć to na głos zauważać. Mówić jej, że widzisz, że coś jest nie tak i pytać i powody. Staraj się przy tym unikać generalizowania w stylu
Czemu jak chodziłem do szkoły to nikt nie uczył mnie o relacjach i co jest zdrowe w związku, a co nie i jak stawiać granicę?
@mirko_anonim: bo to rola rodziców. z drugiej strony wygląda na to że ty jesteś całkiem świadomy tych mechanizmów, wiec nie potrzebujesz żadnej szkoły tylko odpowiedniego i stanowczego działania.
@mirko_anonim: Czepia się, bo może. A może, bo pozwalasz. Nie chodzi o to, że jest zła - tylko o to, że nie stawiasz granic i nie komunikujesz oczekiwań. Przed ślubem tego nie pokazywała? Oczywiście, bo wtedy trwała sprzedaż. Teraz, jak już podpisała umowę, testuje, ile może rozciągnąć Twoje granice. I właśnie dlatego relacja to nie bajka o miłości, tylko gra o wzajemny szacunek.
Brak wdzięczności to pierwszy sygnał, że przestajesz być
@czescmampytanie: sama świadomość nie wystarczy, jest to pierwszy krok w kierunku zmiany. Jeśli w grę wchodzą relacje to sprawa się komplikuje, bo Ty może działać według prawidłowego schematu, a druga strona pozostawać bierna.
@mirko_anonim: Ona po prostu się nudzi i szuka emocji – stąd te prowokacje. To nic innego jak zwykłe testy, żeby zobaczyć, jak zareagujesz, żeby coś się działo. Zachęcam do nagradzania tylko dobrych zachowań, jak w przypadku dzieci – to powinno pomóc.
@mirko_anonim: Masz rację. Bez konsekwencji - granice są tylko pustym hasłem. Konsekwencja to naturalna odpowiedź faceta, który zna swoją wartość. Jeśli ktoś traktuje kogoś jak ścierkę, to nie nadstawia się drugiego policzka - tylko odsuwa się od źródła brudu. I nie trzeba partnerce tego tłumaczyć, bo to nie jest teatr. To komunikat, który mówi: "jeśli mnie nie szanujesz, nie masz dostępu do mojej bliskości, energii i obecności."
✨️ Autor wpisu (OP): Chcecie mi powiedzieć, że jej zachowanie jest normalne jak na kobietę?
W sensie, inne dokładnie tak się zachowują?
Czyli to co jej brakuje to taki typowy partner cham który potrafi ja opiepszyć i jak zacznie bawić się w takie gierki to nie tyle nie będzie w nie grał tylko nawet ich nie zauważy?
@mirko_anonim: dokładnie nie, niektóre bardziej, niektóre mniej, w zależności od różnych czynników.
Czyli to co jej brakuje to taki typowy partner cham który potrafi ja opiepszyć i jak zacznie bawić się w takie gierki to nie tyle nie będzie w nie grał tylko nawet ich nie
Żona jak ma gorszy dzień albo jest zestresowana to potrafi się czepiać o cokolwiek, co akurat jej przyjdzie do głowy.
Nie piszcie widziały gały co brały, bo nie jest to prawda.
Przed ślubem się tak nie zachowywała.
Dziś mam wolne, ja wstałem rano pojechałem do sklepu i zrobiłem zakupy, śniadanie.
Ona w tym czasie spała, miała na dziś zaplanowane spotkanie i lekarza.
W związku z tym, że się spóźni na wizytę bo za długo się zbierała chodzi po domu wkurzona i się o wszystko czepia.
Na wyjściu zapytała mnie
Przecież to jest dużo ważniejsze niż budowa mitochondrium czy stolica Madagaskaru.
#zwiazki
#logikarozowychpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: bo to rola rodziców. z drugiej strony wygląda na to że ty jesteś całkiem świadomy tych mechanizmów, wiec nie potrzebujesz żadnej szkoły tylko odpowiedniego i stanowczego działania.
"CIekawe co będziesz dzisiaj robił? Pewnie kawę pił?
" A chyba sobie na kooorfy pójdę" xD
@mirko_anonim: bo to się wynosi ze zdrowego domu.
Brak wdzięczności to pierwszy sygnał, że przestajesz być
@mirko_anonim: Masz rację. Bez konsekwencji - granice są tylko pustym hasłem. Konsekwencja to naturalna odpowiedź faceta, który zna swoją wartość. Jeśli ktoś traktuje kogoś jak ścierkę, to nie nadstawia się drugiego policzka - tylko odsuwa się od źródła brudu. I nie trzeba partnerce tego tłumaczyć, bo to nie jest teatr. To komunikat, który mówi: "jeśli mnie nie szanujesz, nie masz dostępu do mojej bliskości, energii i obecności."
Dobrze, że
W sensie, inne dokładnie tak się zachowują?
Czyli to co jej brakuje to taki typowy partner cham który potrafi ja opiepszyć i jak zacznie bawić się w takie gierki to nie tyle nie będzie w nie grał tylko nawet ich nie zauważy?
@mirko_anonim: dokładnie nie, niektóre bardziej, niektóre mniej, w zależności od różnych czynników.