Aktywne Wpisy

MonazoPL +98
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: monazo promocje bankowe
Pobierz
EndymionPP +502
Jak możecie oczekiwać od kobiet że będą wierne, jeśli według nich najbardziej romantycznym filmem jest ten gdzie stara baba opowiada jak to mąż kupił jej niesamowicie drogą wycieczkę, na której dała d--y bezdomnemu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
#heheszki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
źródło: images (1)
Pobierz

Dom na 99% będzie przepisany na narzeczoną i nie będę miał do niego praw. Przepisanie może się odbyć za 2/5/10 lat, raczej nie teraz. Jednocześnie bardzo bym chciał uniknąć podpisywania umowy z ojcem.
Narzeczona mówi że chce się dogadać na wypadek gdybyśmy się rozstali, że się rozliczymy.
PYTANIE: Jak mogę się zabezpieczyć prawnie na taki wypadek, żeby w razie czego móc dochodzić zwrotu poniesionych kosztów? Zbierać faktury imienne, wszelakie potwierdzenia przelewów? Można spisać umowę i iść potem z tym do notariusza? Poradzicie coś?
Czy mogę podpisać umowę z narzeczoną w sprawie kosztów poniesionych na działce ojca? Czy musi być z właścicielem KW?
#prawo
nie zabezpieczysz sie, mieszkaj tam tylko dokladajac sie do czynszu lub wynajmijcie sobie mieszkanie czy dom czy co tam chcecie
@choochoomotherfucker: co w tym dziwnego? Kobiety tak się zachowują przy rozstaniu
@Kolczaneiro: skończysz na bruku
dom będzie jej, ale oczywiście będziesz łożył na wszystkie wydatki, utrzymanie go itp, po latach jak ona Cię zostawi (to kobiety inicjują znaczącą większość rozwodów), to nie będziesz na to przygotowany finansowo
Płacisz połowę wartości nieruchomości i odpisujesz się do księgi wieczystej jako właściciel w połowie a resztę wykańczacie wspólnie bez liczenia
@Pawery1: co ty p--------z za przeproszeniem. Jak tak z założenia podchodzisz, to nie dziwie się, że jest gorzej :D
Byłem w podobnej sytuacji i w zależności od twoich odpowiedzi - różne rozwiązania mogą być dobre
Też się rozstałem z super dziewczyną (5 lat związek). Pod koniec lutego zakochana i mi sama ciągle wyznaje miłość. Pod koniec marca 1 inba i mnie traktuje jak śmiecia.
Ryzykowanie takim majątkiem bez względu na okoliczności to debilizm i tyle.
Lepiej za darmo na mirko p-------c kocopoly i udawac potem ze wiesz wszystko.
@nomadicgoogler: Notariusz to najlepsza opcja. Kwity mogą być podważane i zaginąć, ale jak sprawy się s-dolą, to zawsze można sięgnąć po akt i tutaj będzie konkretny dowód dla sądu w razie nieporozumień
@CREATE_USER Zazdroszczę optymizmu. W idealnym świecie tak pewnie jest, ale ja nawet swojej rodzinie nie ufam ( ͡° ͜ʖ ͡°