Wpis z mikrobloga

@JanNaj358: Dali się oszukać i tępo w to wierzą. No tak średnio bym powiedział.
Niewiele to się różni od sekciarzy, którzy zagryzą się nawzajem, byle ktoś im tylko rozkazał.
  • Odpowiedz
@JanNaj358: trochę się zgodzę, ale problem w tym że przynoszą szkody nawet dla idei proekologicznych bo ludziom potem się z takimi akcjami kojarzą
i podobno (zaznaczam że podobno bo teraz nie pamiętam skąd to info miałem) te wszystkie organizacje "pro eko" odwalające takie akcje jak blokowanie ruchu albo niszczenie dzieł sztuki są finansowane przez ludzi/koncerny powiązane z przemysłem paliwowym
  • Odpowiedz
  • 11
@przezwzrostprzegralemzycie: chiny emitują podobnie per capita a indie dużo mniej niż polska, plus logiczne że jak się mieszka w Polsce to się interesuje co robi polska a nie indie, kraj ma jakieś zobowiązania wobec własnych obywateli a nie cudzych
  • Odpowiedz
@JanNaj358: chiny mają potężną liczbę elektrowni węglowych. Podczas gdy my płacimy za SCT, Chiny kopcą aż miło, do tego dodajmy chińskie portale typu Temu, Shein, Aliexpress. Jeśli chodzi o Indie, to Indie słyną głównie z w-----------a śmieci z ciężarówek prosto do rzek. Warto sobie zobaczyć jak wygląda ocean indyjski.
  • Odpowiedz
@JanNaj358 tak martwia sie o spaliny a jak przychodzi przelew to wskakuja w samolot i leca na bali tak jak bylo ostatnio xD
..a ty piszesz ze oni wierza ze to przyniesie dobro, chlopie oni to maja gleboko w D.
Tak samo jak Ci co protestowali w obronie puszczy a syf tam zostawili ze nawet janusze tyle smieci do lasu w latach 90 nie wyrzucali.
To sa typowi soyaki aktywisci ktorzy
  • Odpowiedz
  • 6
@przezwzrostprzegralemzycie: i co mają protestować w kraju w którym nawet języka nie znają i jest na drugim końcu świata xd?
Protestuje się zazwyczaj tam gdzie się mieszka i jest to logiczne. Chiny mają czystszy miks energetyczny niż polska
A smog który też jest problem raczej wynika z tego co robi polska a nie indie
Z resztą mi w tym wpisie nawet nie chodziło o to czy mają rację czy nie
  • Odpowiedz