Wpis z mikrobloga

Ja to czasami pacze i czytam xD fb od miesiaca mi to proponowal i tam wczoraj odyebała się taka akcja że grażyny wyją xD
  • Odpowiedz
@greenik kurde zwrot akcji taki ze szok, ta pani sokol ( wrotka) ktora miala jajka i jednego małego znikła, pojawiła się jej rywalka, brudna od krwi. Wiec prawdopodobnie zbiła wrotke i wbiła do gniazda, nie pozwalała zajmować się samcowi ( czajnik) młodym młody padał przez x godzin z wyziębienia na oczach widzów. Fundacja co sie tym zajmuje twierdziła na początku że nie ma potrzeby ingerować bo nic małemu nie grozi. Teraz
  • Odpowiedz
@greenik: Ziuta, wielka młoda sokolica, odbiła Wrotce gniazdo i samca. Próbowała już od roku. Wrotka prawdopodobnie nie żyje, a miała już jajka i jednego pisklaka. Ziuta nie dopuszczała samca do pisklaka, przez co mały padł z wychłodzenia. Samiec na początku bał się Ziuty, ale teraz zaczynają toki, więc zapewne będzie nowa para.
  • Odpowiedz
@xyz_xyz: A zwróciłeś uwagę jaki kawał baby z tej Ziuty :D? Hulk Hogan normalnie. Ja jeszcze podpatruję inne gniazda, w topce mam w tym roku Kwidzyn i Siekierki :D :D.
  • Odpowiedz