Wpis z mikrobloga

#gielda udało sie komuś z kapitału 20 000 zl dojść na giełdzie do jakis sensownych kwot i wyjść z biedy? Jestem podłamany brakiem efektu skali i klepaniem biedy
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daretti877: z 10k do 400k w 3 lata. Prawda, że łatwo?
Startowałem z 10k, w spadku otrzymałem 600k i przewaliłem 190k na giełdzie. W międzyczasie jakieś kursy dla trejderów/frajerow za 20k zrobilem #pdk( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@daretti877: Ja miałem taki epizod: wrzucone 2.5k w IPO CDA, po dwóch latach sprzedałem za 12k, na jakiś śmieciach z NQ zrobiłem 25k w pół roku. Potem jakiś czas strat, i udało mi się ustrzelić Krynice Vitamin (6zl na 40zł). Potem znowu straty by zacząć odbijać się na ukrainkach. Finalnie wlazłem all in w coal energy po 0.7-0.9 i w najlepszym momencie miałem 320k. Pochwaliłem się koledze w pracy pokazując
  • Odpowiedz
@daretti877: na początku pandemii założyłem konto na bossa i zacząłem bzikać. Kupowałem Orlen po 60, Kruka po 90, Dino po 170. Te spółki trzymam do dziś (za część Dino kupiłem szczura), a za dywidendy dokupowałem głównie Orlen. Mój kapitał urósł trzykrotnie. Największy wzrost był w tamtym roku.
Kapitał początkowy 7k PLN xD i teraz żałuję że nie dokupowałem
  • Odpowiedz