Wpis z mikrobloga

Polecacie jakiś adapter na gniazdko elektryczne, żebym mógł go używać gdziekolwiek jestem na świecie USA/UK/AUS/EU?
Żeby mógł udźwignąć ładowanie 2x telefon i może powerbank? W rozsądnych pieniądzach? Może coś "markowego" z Ali toocki itp?
#adapter #elektryka #elektronika #powerbank
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@balagan_: takie multiadaptery to są duże kloce, często robione w sposób zagrażający porażeniem, naprawdę o wiele lepiej mieć osobne przejściówki.
No i warto pamiętać przy podróży do USA, Japonii i wszędzie tam, gdzie w gniazdku jest 110 lub 120V, że przejściówka to nie wszystko, twój odbiornik też musi tolerować takie zasilanie. Ładowarki to zwykle umią, ale np. suszarka do włosów, czy sprzęt audio już niekoniecznie.
  • Odpowiedz
@balagan_: Ja zamiast bawić się w przejściówki kupiłem na szybko taką ładowarkę: https://www.x-kom.pl/p/1097682-ladowarka-do-smartfonow-silver-monkey-ladowarka-gan-130w-usb-c-pd-usb-30-qc-b.html
A w USA za $1 dokupiłem do niej kabelek do podłączenia.
No i chyba jakaś dobra sztuka mi się trafiła bo mimo katowania po 2 latach ciągle działa. Tobie bym radził, żeby to jednak było coś typu Anker czy Baseus, a nie kompletna loteria marki Xkomu.
  • Odpowiedz