Wpis z mikrobloga

Jedna rzecz (ponownie w sumie ja zaznaczę, być może mylnie bo alfą i omegą nie jestem jednak w tych sprawach) mnie zastanawia: po co ten akt kanibalizmu? Czy aby jednak po to by przybili niepoczytalność i ośrodek zamiast więzienia lub coś w podobie, czy może inspirował się jakimiś wcześniejszymi mordercami, którzy pokusili się o zbeszczeszczenie zwłok i zapragnęli "mieć cząstkę" kogoś w sobie i/lub zatrzymać kogoś tylko dla siebie (Sagawa, Damer)? Generalnie nie chce snuć żadnych teorii aby było jasne i nie to jest w mojej intencji, tylko nie potrafię znaleźć racjonalnego wytłumaczenia po co to? Nagły impuls, panika? Raczej wydaje się, że zaplanował to bo inaczej jak wytłumaczyć zaopatrzenie się w narzędzie w postaci siekiery. Jeśli ktoś chciałby to zrobić "po cichu", to nie robiłby tego w bialy dzień i przy użyciu takiego ekwipunku.

#uw #uniwersytetwarszawski #mieszko #kryminalne
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chael: Naoglądał sie filmów,może przyćpał,wzioł coś,albo mu sie we łbie klepneło,on to tylko wie,prawdy nie poznasz a domysły sa zbyteczne,tym sie zajmą biegli i raczej go więzienie nie minie
  • Odpowiedz
@Chael: @DEWASTATOR_TM

Prokurator przekazał , że sprawca zeznał, że wg niego na świecie są drapieżnicy i ofiary, i on chciał się stać drapieżnikiem. I dopiero jak kogoś zabije, będzie mógł stać się drapieżnikiem
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DEWASTATOR_TM oby nie kupili tego, chociaż nie zdziwiłbym się gdyby obrona starała się iść w te stronę. Gdzieś czytałem, że ponoć się nagle nie przyznaje. No kto by szedł w zaparte zwłaszcza, że ujęto go bezpośrednio oraz uwieczniono jego wizerunek na materiale? Brzmi to jak robienie gruntu przed sądem właśnie pod niepoczytalność jako linia obrony. Chyba, że to nieprawda i ktoś rozsiewa fałszywe info?
  • Odpowiedz
@Chael: mysle, ze plan ograniczał się do: zabić kogos. Reszta wyszła bardziej lub mniej na spontanie. Mysle, ze to sprawa najbliższą temu kanibalowi co zabił korepetytorkę. Tylko tu nie było elementu strategicznego planowania (choc w tamtej sprawie tez plan byl bardzo slaby, moze osoby z tymi zaburzeniami maja problemy z planowaniem/przewidywaniem). Ewentualnie pogodził się z tym, że nie ma co uciekać. Więc pozostała rządza mordu. A czemu k--------m? Wygadywał cos
  • Odpowiedz
ok, tylko wciąż nie rozwiązuje to kwestii po wuja pakował ciało ofiary do swojej buzi.

@Chael: no a po co drapieżniki w przyrodzie zabijają...?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@spere roznie to bywa, w większości przypadków chyba aby zjeść coś, czyli zapewnić byt sobie i rodzinie, natomiast to wszystko odnosi się do królestwa zwierząt , a nie ludzi.
  • Odpowiedz
@Chael: no a o czym on mówił, o tym że świat składa się z drapieżników i ofiar, czyli jego psychika wytworzyła taki podział jak z królestwa zwierząt

nie rozkminiaj tego aż tak bardzo, po tych jego wypowiedziach prokurator skomentował, że tu potrzebna jest fachowa diagnoza psychiatryczna jego stanu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@spere już podają tutaj, że o niepoczytalność będą walczyć także nie zaskoczyło mnie to. @usunelisciemikonto znajdź film, na którym został ujęty. Nawet na popikselowanej twarzy widać czerwień na niej, biorąc pod uwagę to co pisali na czatach studenci, to bardzo prawdopodobne, że tak mogło być. Nie napisałem nigdzie, że jest film, na którym to robi.
  • Odpowiedz