Wpis z mikrobloga

Pijcie kompot ze mną albo nawet Macallan Single Malt bo zmieniam pracę po 7 latach w jednej firmie i cisnę z jednego InsurTech do innego jako senior, i zamieniam:

- 1 dzien w biurze gdzie dojazd to 1h w jedną stronę na full remote
- £62K na £80K
- 24 dni urlopu na unlimited (wiem, wiem)
- 1 rok od obiecania wszystkim EMI options i c---a widzieliśmy, na EMI options po 3 miesiącach po okresie próbnym
- Ubezpieczenie prywatne zdrowotne na inne ale dodatkowo dentystyczne i okulistyczne
- 3% match jeśli chodzi o składkę emerytalna, na 5% match
- Obiad w pubie jako "bonus" na realny finansowy bonus
- Firma w ktorej wlasciciele to rodzina, Product Owner to syn, Sales Director to synowa, na brak nepotyzmu i ludzie z różnych zakątków świata
- okolo 15-20 osób na to samo, bo lubie mniejsze firmy
- Firma z biurem w zapiździewie na farmie bo obok mieszkają właściciele a każdy musi "podbić kartę na zakładzie" raz w tygodniu , na firme z biurem w centrum świata ubezpieczeń/insurtech w Londynie gdzie moge siedzieć i kolaborować jeśli chcę.

Kurde, cieszę się bo jednak duży krok naprzód, nie wchodziłem specjalnie w te ubezpieczenia, po prostu tak wyszło i teraz mam taką a nie inną "domain knowledge", zniszowałem się z przypadku.

#programowanie #programista15k #programista25k #dotnet #webdev #uk
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@zibizz1: Rozumiem, ale ja jednak lubie się zakorzenić w firmach które lubie i plan jest aby dopiąć się do pozycji CTO w jakiejś Londyńskiej firmie, oczywiście ucząc się po drodze i szlifując skille, mam kurs "leadership" już zaplanowany w dobrym College obok mnie.

Poza tym mam też 2 klientów na boku którym cały czas coś tam w czasie wolnym robię i stawkę mam dużo większą niż w normalnej pracy -
  • Odpowiedz
@Varin: Ogolnie ludzie zarabiajac £110-140k to juz raczej prac nie zmieniaja. Zgadzam sie ze zdroworozsadkowym podejsciem, mysle ze ludzie w PL nie rozumieja jak lekka i nieobciazajaca jest praca z brytolami. Ja nie widze jakos kontraktora w Polsce majacego 60 lat i dalej sobie dorabiajacego :D a tutaj ludzie pod 70 lat dalej sobie chodza do korpo czytac maile i zarabiac 6 cyfr.
Z drugiej strony na reddit widzialem jak
  • Odpowiedz
@Varin: myślałem, że trochę lepiej płacą w tej Anglii, przecież w Polsce jako senior można przeciętnie wyciągnąć tylko trochę mniejszą stawkę, a koszty życia są dużo niższe niż w UK
  • Odpowiedz