Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach

- 1 dzien w biurze gdzie dojazd to 1h w jedną stronę na full remote
- £62K na £80K
- 24 dni urlopu na unlimited (wiem, wiem)
- 1 rok od obiecania wszystkim EMI options i c---a widzieliśmy, na EMI options po 3 miesiącach po okresie próbnym
- Ubezpieczenie prywatne zdrowotne na inne ale dodatkowo dentystyczne i okulistyczne
- 3% match jeśli chodzi o składkę emerytalna, na 5% match
- Obiad w pubie jako "bonus" na realny finansowy bonus
- Firma w ktorej wlasciciele to rodzina, Product Owner to syn, Sales Director to synowa, na brak nepotyzmu i ludzie z różnych zakątków świata
- okolo 15-20 osób na to samo, bo lubie mniejsze firmy
- Firma z biurem w zapiździewie na farmie bo obok mieszkają właściciele a każdy musi "podbić kartę na zakładzie" raz w tygodniu , na firme z biurem w centrum świata ubezpieczeń/insurtech w Londynie gdzie moge siedzieć i kolaborować jeśli chcę.
Kurde, cieszę się bo jednak duży krok naprzód, nie wchodziłem specjalnie w te ubezpieczenia, po prostu tak wyszło i teraz mam taką a nie inną "domain knowledge", zniszowałem się z przypadku.
#programowanie #programista15k #programista25k #dotnet #webdev #uk
Poza tym mam też 2 klientów na boku którym cały czas coś tam w czasie wolnym robię i stawkę mam dużo większą niż w normalnej pracy -
Z drugiej strony na reddit widzialem jak