Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ireneusz-piontek: W UK jakoś dziwnie się zrobiło bo w czasach pandemii i przed nie było tygodnia bez rekruterów piszących do CIebie. Potem cisza przez lata, to teraz jakoś niedawno, gdzie zaczęli znów pisać i stawki są różne. Od 60K poza londynem głównie do 75-80K i czasem więcej w Londynie. Widziałem Principal Engineer stawki 100-120K gdzie często jest to po prostu bardziej ogarnięty senior. Coś się jakby zaczęło ruszać.
  • Odpowiedz
na brak nepotyzmu i ludzie z różnych zakątków świata

@Varin: znaczy sie ze jak wejdzie jeden hindus to rozmnozy sie przez paczkowanie?
  • Odpowiedz
@Varin: z ciekawości, ile to wychodzi na łapę? 80k rocznie to jakies 6.6k gbp brutto na zapewne odpowiednik UoP wieć jakieś 4.2k gbp netto. Jak patrzyłem kiedyś na ceny wynajmu to jakaś mała klitka w zapewne jakiejś czarnej dzielnicy kosztowała fortunę, zastanawiam się czy idzie coś odłożyć
  • Odpowiedz
  • 1
@soldatter: £ 4746.46 na rękę miesięcznie. Za dom 3 sypialnie z ogródkiem w Hampshire płacę 1500 kredytu teraz, za rok zejdzie do 1200 po nadpłatach i mniejszym oprocentowaniu. To na nasza dwójke bo żona też dobrze zarabia. Da się odłożyć. Ja teraz £1k miesiecznie wkladam w S&P500.
  • Odpowiedz
@Varin: Nie no przepraszam, to bardziej odniesienie do realnych zarobków w GB. Jak na tamte standardy to spoko poziom ale tyle na luzaku w tym momencie zarabiałbyś w Polsce przy niższym poziomie wydatków. Senior w branży ubezpieczeń w Londynie bardziej kojarzy się z zarobkami rzędu 200k+ funtów rocznie, ale wiem, że tak nie jest oprócz tych największych graczy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Bejro pokaz mi oferty pracy na takim poziomie finansowym dla seniora, chłopie co ty mówisz? 200k w UK?

Może i w Polsce też bym mial choć patrząc na stawki UOP nic takiego nie widziałem, a poza tym, kultura pracy zupełnie inna. Tu nie ma kultu z--------u wiec osobiście mi to bardziej pasuje.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zibizz1 dzieki stary. ja tu już dwie dekady siedze wiec dla mnie to trochę inaczej wyglada bo tu jest teraz dom, partnerka po polsku nie mowi wiec do polski wracac byloby wiekszym zachodem dla mnie niz kogos kto tu tylko pare lat siedzi. Z drugiej strony, też ciężko mi w te 100k uwierzyć jeśli ja tu na miejscu bardzo rzadko takie oferty widzę, ale też nie szukam po FAANG tylko raczej
  • Odpowiedz
@Varin To nie tak działa. Firma klient zatrudnia cie na godziny jak zasoby w chmurze i moze zwolnić z miesiąca na miesiąc. Jesteś zatrudniany aby wnosić wartość a nie jako zwykly pracownik ktory robi featury. Przynajmniej taki jest plan a czasem okazuje sie ze siedzisz u jednego klienta nawet 5 lat i robisz najprostszą murzyńską robotę. Trochę tak jakby wziąć drogi serwer w chmurze ktory pracuje na 10-20% a mozna by
  • Odpowiedz
@Varin: dokladnie niech pokaza te oferty w Polsce za 25k netto na UoP (45k na miesiac). Niech podadza chociaz 5 :). Nie ma to jak porwynwac jakies gowno kontrakty na b2b bez urlopow i z odpowiedzialnoscia finansowa do umowy o prace.
  • Odpowiedz