Wpis z mikrobloga

Do mojej mamy odezwała się kancelaria która zaproponowała ze pomoże jej odzyskać część środków z spłaty kredytu, nazywają to "odwiborowaniem".
Słyszeliście juz o innych wygranych sprawach tego typu? Czy warto w to zainwestować i liczyć na wygranie sprawy w ciągu kilku lat?
#wibor #banki #bankowosc #kredyty
mariowtetrisie - Do mojej mamy odezwała się kancelaria która zaproponowała ze pomoże ...

źródło: temp_file2318199759927732464

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariowtetrisie: świetny pomysł, tylko niech mama dogada się z nimi, że opłata za prowadzenie sprawy jest uzależniona od jej wyniku oraz jest płatna po zapadnięciu korzystnego wyroku. Jeśli kancelaria jest pewna wygranej, to nie powinien dla niej stanowić żadnego problemu taki zapis.
  • Odpowiedz
@mariowtetrisie: no ale tam na dole masz "prowadzenie sprawy w I instancji - 5000 zł w ciągu 7 dni". A przecież skarżony się odwoła, i wtedy będzie II instancja, i wtedy pewnie zaśpiewają 10k, a mama zapłaci, skoro już zainwestowała. W międzyczasie pewnie dojdą jakieś inne opłaty, i tak będą skubać mamę po parę, paręnaście k przez kilka lat, a mamie coraz trudniej się będzie wycofać z tego scamu (przecież
  • Odpowiedz
@mariowtetrisie: coraz to więcej prawników i takich scamów, oni wyślą dwa pisma i zainkasują kilka tysięcy, jak złapią więcej jeleni to mogą tylko zmieniać nagłówki i kosić kasę kilka lat niemal za darmo
  • Odpowiedz
@mariowtetrisie:
W jaki sposób odezwali się do mamy? Skąd wiedzieli, że ma kredyt, na jakiej podstawie przetwarzali jej dane osobowe?
Podaj namiary na tę kancelarię, to ją zdemaskujemy :-).
Oczywiście mogę się mylić, ale ogólnie jest tak, że jak ktoś ma dobry produkt (w tym wypadku usługi adwokackie w dziedzinie "odwiborowania") to albo nie może się odpędzić od klientów, albo robi zwykłą reklamę próbując trafić do zainteresowanych. Takie "odzywanie się"
  • Odpowiedz
@mariowtetrisie: ok. Uczciwość każe mi przyznać, że jestem tylko "ekspertem od wszystkiego" z wykopu, tak naprawdę nie mam pojęcia o prawie, wiborze, kredytach i oszustwach:-). Więc może na wyrost węszę w tym oszustwo - no ale ostrożności nigdy za wiele :-)
  • Odpowiedz
@mariowtetrisie jestem specjalistą.
Nie poruszam kwestii wyboru, bo nie znam orzecznictwa, ale masz dwie opcje.

Tańsza, lokalny prawników, który prowadzi takie sprawy i ma doświadczenie w kilku sprawach.

Droższa to korpo, gdzie mają setki podobnych
  • Odpowiedz
@mariowtetrisie: Nie zapadł żaden prawomocny wyrok w tej sprawie który by przyznawał rację konsumentowi a nie bankowi. Na wiborze jest oparte większość zadłużenia kraju, kredyty dla wielkich korporacji itd sam oceń szansę na sukces
  • Odpowiedz