Wpis z mikrobloga

wzielibyście miniLED zamiast OLEDa?
dobre promki weszły i biję się mocno
Bravia 9 nie ma wad OLEDów, ale jednak to nie są czernie OLEDa.
A wady OLEDa mnie jakoś mocno nie dotyczą - oglądam po zmroku, nie oglądam tv, mało sportu
Z drugiej strony kocham czernie OLEDa a filmy oglądam głównie z napisami, więc poświata w miniLED będzie zauważalna.
Z trzeciej strony mam astygmatyzm więc i tak poświata jest wszędzie, a reszta domowników przeżyje.
Downgradeował ktoś z OLEDa na miniLED od sony i pogodził się z czerniami?
#telewizory #oled #miniled
niegwynebleid - wzielibyście miniLED zamiast OLEDa?
dobre promki weszły i biję się mo...

źródło: Sony-85-class-BRAVIA-9-Mini-LED-QLED-4K-HDR-Smart-Google-TV-K85XR90-2024-Model_a1a98dee-bc5d-4259-b16b-e193e5b4c374.13aa3b3c2ae528f40982c085c0659958

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niegwynebleid: Dla mnie tylko OLED. Moim zdaniem technologia miniLED jeszcze nie jest jeszcze na tyle rozwinięta żeby móc zastąpić mi OLED, ale w przyszłości może się to zmienić. Akurat kupowałem tydzień temu tv i miałem podobny dylemat. Chciałem zmieścić się w określonym budżecie. Wziąłem LG B4 z oficjalnego sklepu, bo mają teraz fajne obniżki, a dodatkowo można urwać ponad 10% biorąc udział w promocjach :)
  • Odpowiedz
@niegwynebleid: jeśli miałbym zamienić oleda na minileda to tylko na bravie 9 właśnie i tylko pod warunkiem, że masz dobrą kolekcje filmów na BR 4K żeby skorzystać z większej jasności w HDR minileda.
  • Odpowiedz