@R_O_T_T_E_N: to chyba jeden z bardziej bezsensownych mitów. Psujące się (gnijące) mięso wytwarza gaz, a zamarynowanie procesów gnilnych nie zatrzyma. Tak więc te wszystkie paczkowane marynowane mięsa powinny być napuchnięte jak baloniki - a przecież nie są.
mity o sprzedawaniu zepsutego mięsa w marynacie, bydlęcej żółci w piwie i specjalnych gorszych seriach artykułów dla tanich marketów robionych przez znanych producentów:
@siepan pamiętam dokument o nieświeżym mięsie w marketach i końcowa faza kurczaka którego się nie dało już uratować ( mycie moczenie w ) to był pieczony kurczak. Smacznego.
@siepan: To nie tak działa. Na świeże mięso jest znacznie krótszy termin spożycia. Gdy się kończy a towar jest niesprzedany to z marketu jedzie z powrotem do producenta. Tam jest prucie opakowania, betoniarka z przyprawami (tak silne że barwią gumiaki i rozpuszczają gumowe rękawice) i pieczenie. Ponowne pakowanie z datą plus 2 tyg. przykładowo. Smacznego.
@Bed_Kriczer: człowieku to nie jest pieczone mięso tylko surowe. Pieczesz je sam na grillu. Serio nie umiesz odróżnić ściętego białka od nieściętego?!
to z marketu jedzie z powrotem do producenta
Dowodzisz tylko, że masz zerową wiedzę na temat spedycji i transportu spożywczego. Powrót butelek zwrotnych do browaru jest na granicy opłacalności mimo, że szklane butelki mogą stać całymi dniami na słońcu, pod gołym niebem, nie potrzebują warunków chłodniczych
Tam jest prucie opakowania, betoniarka z przyprawami (tak silne że barwią gumiaki i rozpuszczają gumowe rękawice) i pieczenie. Ponowne pakowanie z datą plus 2 tyg. przykładowo. Smacznego.
@Zorganizowany_chaos: okres od czasu rozlewu piwa oraz fskt, że wiele marek piw, produkuje swoje piwa w kilku browarach. To samo z tą samą nazwą ważone jest w innych browarach i na różnej aparaturze i stąd różnica smaku. Tyskie, Żywca, Żubra czy Lecha warzy się w kilku btowarach ze względu na logistykę i nakład. Zresztą to dotyczy większości koncerniaków w Polsce.
P--o rożni się smakiem najbardziej między nowoczesnymi browaraminz instalacją ważelniczą
źródło: temp_file6771855224026620537
Pobierzmity o sprzedawaniu zepsutego mięsa w marynacie, bydlęcej żółci w piwie i specjalnych gorszych seriach artykułów dla tanich marketów robionych przez znanych producentów:
Polacy: (づ•﹏•)づ
@Bed_Kriczer: człowieku to nie jest pieczone mięso tylko surowe. Pieczesz je sam na grillu. Serio nie umiesz odróżnić ściętego białka od nieściętego?!
Dowodzisz tylko, że masz zerową wiedzę na temat spedycji i transportu spożywczego. Powrót butelek zwrotnych do browaru jest na granicy opłacalności mimo, że szklane butelki mogą stać całymi dniami na słońcu, pod gołym niebem, nie potrzebują warunków chłodniczych
@Bed_Kriczer: skąd te bzdury?
Pracowałem przy produkcji mięsa i ich przetworów, i nic takiego nie miało miejsca.
P--o rożni się smakiem najbardziej między nowoczesnymi browaraminz instalacją ważelniczą
@FuriousViking: przecież dokładnie tak jest xD