Wpis z mikrobloga

  • 236
@R_O_T_T_E_N: to chyba jeden z bardziej bezsensownych mitów. Psujące się (gnijące) mięso wytwarza gaz, a zamarynowanie procesów gnilnych nie zatrzyma. Tak więc te wszystkie paczkowane marynowane mięsa powinny być napuchnięte jak baloniki - a przecież nie są.
  • Odpowiedz
  • 3
@siepan pamiętam dokument o nieświeżym mięsie w marketach i końcowa faza kurczaka którego się nie dało już uratować ( mycie moczenie w ) to był pieczony kurczak. Smacznego.
  • Odpowiedz
@siepan: To nie tak działa. Na świeże mięso jest znacznie krótszy termin spożycia. Gdy się kończy a towar jest niesprzedany to z marketu jedzie z powrotem do producenta. Tam jest prucie opakowania, betoniarka z przyprawami (tak silne że barwią gumiaki i rozpuszczają gumowe rękawice) i pieczenie. Ponowne pakowanie z datą plus 2 tyg. przykładowo. Smacznego.
  • Odpowiedz
i pieczenie


@Bed_Kriczer: człowieku to nie jest pieczone mięso tylko surowe. Pieczesz je sam na grillu. Serio nie umiesz odróżnić ściętego białka od nieściętego?!

to z marketu jedzie z powrotem do producenta


Dowodzisz tylko, że masz zerową wiedzę na temat spedycji i transportu spożywczego. Powrót butelek zwrotnych do browaru jest na granicy opłacalności mimo, że szklane butelki mogą stać całymi dniami na słońcu, pod gołym niebem, nie potrzebują warunków chłodniczych
  • Odpowiedz
Tam jest prucie opakowania, betoniarka z przyprawami (tak silne że barwią gumiaki i rozpuszczają gumowe rękawice) i pieczenie. Ponowne pakowanie z datą plus 2 tyg. przykładowo. Smacznego.


@Bed_Kriczer: skąd te bzdury?

Pracowałem przy produkcji mięsa i ich przetworów, i nic takiego nie miało miejsca.
  • Odpowiedz
@Zorganizowany_chaos: okres od czasu rozlewu piwa oraz fskt, że wiele marek piw, produkuje swoje piwa w kilku browarach. To samo z tą samą nazwą ważone jest w innych browarach i na różnej aparaturze i stąd różnica smaku. Tyskie, Żywca, Żubra czy Lecha warzy się w kilku btowarach ze względu na logistykę i nakład. Zresztą to dotyczy większości koncerniaków w Polsce.

P--o rożni się smakiem najbardziej między nowoczesnymi browaraminz instalacją ważelniczą
  • Odpowiedz