Wpis z mikrobloga

comfyui

@kocha_to_poczeka: acha... kojarzę nazwę (nie używałem), widziałem to zawsze z połączeniami pomiędzy bloczkami, może dlatego nie rozpoznałem. Modele używawsz zewnętrzne, przez API czy jakieś lokalne?

Sądzisz, że jest to przyszłość "photoshopa"? W sensie taki interfejs?
  • Odpowiedz
@kwanty: wszystko lokalnie, bo dużo większe możliwości zmian natychmiast, poza tym tu mogę łączyć modele i użyć nawet kilkunastu modułów LoRa co daje mi naprawdę rewelacyjne wyniki a do tego prompty rozbudowuje na bieżąco tez za pomocą innego modelu i węzłów.Ostatnie podrygi 4080s, zanim zastąpię ja 5090
Photoshop będzie zawsze taki sam jak do tej pory, ma juz miliony klientów, po co miałby ich stracić :)
  • Odpowiedz
@kocha_to_poczeka:

wszystko lokalnie, bo dużo większe możliwości zmian natychmiast, poza tym tu mogę łączyć modele i użyć nawet kilkunastu modułów LoRa co daje mi naprawdę rewelacyjne wyniki a do tego prompty rozbudowuje na bieżąco tez za pomocą innego modelu i węzłów.Ostatnie podrygi 4080s, zanim zastąpię ja 5090

A jakich modeli graficznych używasz? Tak z ciekawości
  • Odpowiedz
A jakich modeli graficznych używasz? Tak z ciekawości pytam.

@kwanty: do grafiki fluxa oraz modułów lora, do animacji wana, do pisanie promptow w dwie strony DeepSeeka,
wiekszosc rzeczy lokalnie ale jak czasem nie chce mi się czekać to mam lifetime w chińskiej serwerowni a oni maja karty z 96Gb vram
kochatopoczeka - >A jakich modeli graficznych używasz? Tak z ciekawości pytam.

@kwan...

źródło: screenshot.79

Pobierz
  • Odpowiedz
Acha, fluxa używasz :) To jest najlepszy obecnie lokalny model czy akurat najlepszy do tego co robisz. Widzę, że adapterów LoRA jest od groma... one wszystkie są z huggingface czy jakieś prywatne też latają po sieci (niepubliczne w sensie takie generujące twarze znanych ludzi albo ogólnie NSFW?).
  • Odpowiedz
@kwanty: Kwestia Lory to tez płatna subskrypcja z innych źródeł gdzie trafiają się perełki, a czasem trzeba samemu sobie zrobić, mam przygotowane comfy z naprawdę wielką ilością zakładek z odpowiednio ustawionymi węzłami tak ze w sumie mój katalog z comfyui to jakieś 600Gb
  • Odpowiedz
Hmm... chyba mam coraz większą ochotę się trochę pobawić. Potrzebuję zrobić upscalling kilku zdjęć (do dużej rozdzielczości) i zrobić sobie wariacje jakiś już istniejących fotek... Ze sprzętem nie mam problemu bo mam dostęp do 4090 albo A100 i w dodatku nie płacę za prąd na nich ;-) więc mogę sobie popróbować...

Mówisz, żeby zacząć od comfyui czy jest coś ciekawszego? A w ogóle obrazki robisz for-fun czy pro?
  • Odpowiedz