Wpis z mikrobloga

Jak słyszę to gadanie "czemu powiatowe zadupia się wyludniają" to mnie trzęsie, odpowiadam, inżynier na powiatowym zadupiu zarabia mniej niż kasjer sprzedawca w Rossmanie w Warszawie (35/h vs 36/h) XDDD
Może ceny nieruchomości już coraz bardziej się wyrównują (i tak musisz wziąć kredo do końca życia), ale za to na zadupiu pod jakimś Wałczem nie ma usług, rozrywek ani pogotowia na czas xddd

#antykapitalizm #demografia #przemysl #polska #gospodarka #oswiadczenie #nieruchomosci
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@totem_lesnych_ludzi bo mamy nadpodaż inżynierów itp. na cv na moim zadupiu jest większy odzew na projektantów itp. niż na operatora. No to sory

Edit. Jeszcze by trzba było wspomnieć o jakości, bo to też dramat jest. Czasem produkcja projektuje lepiej, a "inżynier" to podbija i tyle.
  • Odpowiedz
  • 2
@totem_lesnych_ludzi nie po prostu jest nadpodarz, nie każdy będzie pracował w zawodzie jak jest przeciętny. Takie życie. Ton mam normalny, wiele ludzi nie pracuje w zawodzie wyuczonym. O piękny życia krąg xd

Myślę że jak by nie trzba było uprawnień, to wiele firm zrezygnowało by z wielu ludzi którzy są trzymali dla pieczątki. Nazwał bym to deregulacja ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 3
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny akurat podstawowe usługi medyczne są szybciej dostępne w powiatowym ( potrzebujesz zastawki lub rozrusznika? W powiatowym masz od razu, a w wojewódzkim musisz przepuszczać w kolejce cięższe przypadki wysyłane z powiatowych).
Na służbę zdrowia narzekają chyba tylko ludzie z zapadłych wiosek i miast wojewódzkich. Ja rano idę się zarejestrować i mnie pytają czy poczekam do 8 czy na 10 przyjdę. Prześwietlenie, rezonans od razu. Specjalista aż trzy tygodnie czekania.
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator za to w wojewódzkim u mnie jak się wkrzurze w robocie to rzucę papierami i po wypowiedzeniu mam inną robotę. W powiatowym w regionie to jak jest jakaś oferta dla inżyniera w zawodzie to trzeba otwierać szampana, że masz możliwość wysłać CV xd
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator W wojewódzkich można jednego seniora zastąpić 10 studentami ( ͡º ͜ʖ͡º)

W Polsce w inżynierii jest z 10x mniej ofert pracy niz w krajach zachodnich. Jak się jakiś Siemens czy Man nie ulituje i nie otworzy biura offshorowego w Polsce to "nie da się, to się nie oplaca". Lepiej kasować za pracowników 300 PLN za godzinę i płacić im 40 ( ͡º ͜ʖ
  • Odpowiedz