Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +299
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
skeeto666 +223

czy parkowanie automatem jest trudne? no bo jak parkować na centymetry jak nie można sobie podjeżdżać tak wolno jak mamy ochotę.
bo na D jedzie a nie stoi. trzeba by jednocześnie z hamulcem się bawić i przezwyciężać trzymanie hamulca, jak się chce podjeżdżać. niebezpieczna sytuacja bo noga się omsknie czy coś i uderzymy bo wystrzeli auto.
#motoryzacja #samochody
@Maksymilian_Gaigerfrost: To widzę że cała przyjemność z doświadczenia automatu dopiero przed tobą
źródło: automat
Pobierz@knyszard: Ciekaw jestem w jakich modelach, w starych hydrokinetycznych klasycznych skrzyniach np japońskich AISIN (Volvo) to działa pięknie. Zdejmuje noge z hamulca i już dawno jade a manualni dopiero depczą sprzęgło czy wiosłują dźwignią.
Mam też drugi samochód z ręczną równolegle ale ogólnie w każdym już zawsze tylko automat, też jeżdżę chyba 10
@Maksymilian_Gaigerfrost: na poczatku łatwo sobie przywalić w głowę kierownicą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Saeglopur: Żadna trudność, na D auto po puszczeniu hamulca samo delikatnie jedzie do przodu, na R zresztą też. Możesz dozować samym hamulcem. Równie dobrze omsknie Ci się sprzęgło i teź wydzwonisz, żadne porównanie.
Nie trzeba zdejmować nogi, tryby łopatkowe zwykle dla skrzyni robią to samo „co zwykły automat” ,
Za to w manualu czasem na ostatnią chwile wciskam sprzęgło jak dojeźdżam do świateł bo zapominam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@assninja: Ja ogólnie się dostosowałem do manualnej i automatycznej ale to wymaga korzystania z obu non stop długo - po automatycznej przez lata miałem odruchy w ręcznej. Mam 2-3 samochody w domu zawsze, ostatnio w manualu się złapałem zę kilka kilometrów jechałem na czwórce i nie zmieniłem wyżej xD Ale dawno nie miałem incydentów tego typu. Ogólnie wszystkie fury muszą być w automacie u