Wpis z mikrobloga

skrócenie czasu pracy przy tej samej płacy xDD

@czillaut: i co z tym złego? Badania pokazują, że nie pracuje się z pełną wydajnością przez cały dzień. Spójrz realnie, ile czasu się każdy opiedziela
  • Odpowiedz
xdd utopia, przed kompem tak ale nie w fabryce, rozwożeniu pizzy, wykładaniu towaru, generalnie 80proc prac

nie jestem przekonany. rozwożąc pizzę też siedzisz i czekasz na zamówienie. W fabryce, wykładaniu towaru też ludzie się obijają. Usiądzie na chwilę na herbatę, kawę, kręci się bez celu xD

@czillaut:
  • Odpowiedz
  • 0
@Kuklak: w jednej fabryce masz zmiane gdzie na nocce śpią 6 godzin a w drugiej zapieprzają 8h z jedną ustawową przerwą 15min, ja sam całe życie przed kompem i tak teraz sam swoją 'zmianę' robię w 3h ale pracowałem w biurze gdzie patrzyli na ręce 8h i tak trzeba było zapieprzać 8h, nie da się po prostu tego wyregulować na siłę, utopia, na pizzy jak pizzeria ma zamówień po prostu
  • Odpowiedz
@czillaut: sam to napisałeś. „Jak pizzeria ma zamówienia”. A jak nie ma, to siedzisz i nic nie robisz. Tak samo na łopacie. Dłużej robisz, to się bardziej zmęczysz i pracujesz mniej wydajnie.
  • Odpowiedz